Les tempestes cauran a més llocs aquest diumenge

Els xàfecs i tempestes de tarda s’estenen a més comarques aquest diumenge

Alguna tempesta pot ser localment forta amb calamarsa i les més importants cauran al nord-est. Les temperatures continuaran a la banda baixa dels termòmetres amb fresca

El temps es complica una mica més aquest diumenge, ja que els xàfecs i tempestes de tarda aniran a més i poden arribar a pràcticament qualsevol punt de Catalunya. Atenció perquè alguna tamborinada pot ser localment forta i anar acompanyada de calamarsa, especialment al nord-est. Tot plegat serà degut a l’arribada d’una nova glopada d’aire fred en alçada que aportarà més inestabilitat que no pas la que hem tingut dissabte, concentrada més al nord de Catalunya però que han deixat alguns aiguats i calamarsades espectaculars.Les temperatures es mantindran fresques, inclús baixaran una mica més.

El cel estarà molt canviant per sol i núvols i al matí és quan més clarianes hi haurà. A partir de mig matí i migdia, però, les nuvolades creixeran amb ganes  i s’esperen ruixats i tempestes especialment a les comarques de Girona, Barcelona, Prepirineu, prelitoral i interior.  La cota de neu a la serralada pirinenca es mourà entre els 1.600 i 1.800 metres.

Els més importants es situaran entre Girona i el nord de Barcelona, on alguna tamborinada pot ser especialment forta.  En aquestes àrees l’aigua arribarà a també a la costa, mentre que amb el pas de les hores les precipitacions poden arribar de forma més feble a altres trams de la costa, per on acabaran marxant els xàfecs. Si esteu passant el cap de setmana fora i teniu pensat tornar a casa en cotxe la tarda del diumenge, molt de compte a les carreteres.

Si ens fixem en el vent, el mestral bufarà amb ganes de matinada i al matí a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i sud de les comarques de Lleida. Al migdia afluixarà, mentre que al tard tornarà a manxar amb força. Algun cop pot ser localment intens.

Les tempestes cauran a més llocs aquest diumenge
Les tempestes cauran a més llocs aquest diumenge | Arxiu

 

Les temperatures continuen molt frenades amb fresca

Pel que fa a les temperatures, es mantindran fresques i, inclús, poden baixar una mica més. La majoria de màximes es mouran entre els 15º i 20º, més baixes al Pirineu, mentre que a les comarques de Tarragona i al pla de Lleida seran un pel més altes, arribant als 21º o 22º les més elevades.

De nit continuarà la fresca o fred i haurem de tornar a agafar les jaquetes amb algunes glaçades al Pirineu. La majoria de mínimes es mouran entre els 0º i 5º al Pirineu, de 3º a 8º a l’interior, de 6º a 11º al prelitoral i entre 8º i 13º a la costa. Un ambient, en conjunt, més propi del mes de març que no pas del maig.

El temps millora amb TºC més altes la setmana que ve

De cara a la setmana que ve, el temps millora però no acaba de fer net amb xàfecs de tarda que es concentraran més aviat al nord de Catalunya, sobretot a l’interior del nord-est i al Pirineu. Les clarianes guanyaran terreny i les temperatures tendiran a pujar en general, si bé aniran tornant als valors normals per l’època poc a poc.

També et pot interessar...