Segueix el temporal de pluja, vent i mar a Catalunya aquest divendres

La zona més afectada serà la de les Terres de l’Ebre, on es poden acumular entre 100 i 200 l/m2, mentre que les pluges podrien pujar fins la costa de Barcelona al llarg del dia

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

El temps continua molt complicat aquest divendres. La gota freda que afecta tota la zona est de la península ibèrica seguirà deixant precipitacions localment molt intenses a les Terres de l’Ebre i al País Valencià, on es poden acumular entre 100 i 200 l/m2 de forma puntual. Les pluges també afectaran de manera menys intensa la resta de comarques de Tarragona, sud de Lleida, mentre que es podrien intensificar a la tarda més al nord. 

El temporal ja ha deixat quasi 60 l/m2 a les comarques de Girona dijous al matí i porten més de 30 l/m2 a les Terres de l’Ebre. Els models meteorològics discrepen molt sobre què acabarà passant aquest divendres i l’afectació de la pertorbació és de molt mal predir. No obstant, tot sembla indicar que, al llarg del dia, les pluges aniran pujant més al nord i acabaran afectant la resta de comarques de Tarragona i el litoral i prelitoral de Barcelona, localment amb certa intensitat. S’haurà d’anar seguint la situació amb molta atenció.

La resta del país sembla que quedaria força al marge d’aquesta situació, tot i que el vent de gregal bufarà amb ganes a gran part de Catalunya. Divendres de força núvols arreu i un ambient de tardor però sense molta fresca. Màximes entre els 18 i els 23º en general. 

Riera desbordada a Roses aquest dijous
Riera desbordada a Roses aquest dijous | Genís Pinart

 

Alerta per fort temporal de pluja, vent i mala mar

Davant d’aquest nou temporal, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat diverses alertes per temps molt complicat. Pel que fa a l’acumulació de pluja, es poden superar els 100 l/m2 a tota la demarcació de Tarragona, si bé l’alerta és de color taronja a les Terres de l’Ebre i part del Baix Camp, on no es descarta que s’assoleixin els 200 l/m2 de forma puntual. 

També hi ha un avís a tot Tarragona, litoral i prelitoral de Barcelona i la Selva per xàfecs localment molt intensos que deixin 20 l/m2 en tan sols mitja hora. Pel que fa al vent, bufarà amb ràfegues d’entre 60 i 80 km/h a molts punts de Catalunya, especialment a la costa a zones elevades. L’avís en aquest sentit afecta tot el país excepte gran part de Girona, Pirineu, Prepirineu i nord de Ponent.  L’alerta és de color taronja al Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Baix Penedès i Tarragonès.

Pel que fa al temporal marítim, serà molt dur a tot el litoral tarragoní, on es poden assolir onades d’entre 3 i 5 metres d’altura. També hi ha avisos a la costa de Barcelona, però aquí no s’hi esperen onades tan altes. A més, Protecció Civil manté activa l’alerta del Pla Inuncat i la del Pla Ventcat. 

Mapa d'avisos per aquest divendres
Mapa d'avisos per aquest divendres | Meteocat

 

Evolució del temporal

Les pluges poden caure entre la costa de Barcelona i les Terres de l’Ebre, així com gran part de la meitat sud de Catalunya, fins ben bé dissabte, tot i que aniran a menys al llarg del cap de setmana, ja que esperem un temps més tranquil. De fet, diumenge pràcticament hauran desaparegut les precipitacions i el sol guanyarà terreny arreu.


Comentaris

envia el comentari