Els ruixats de tarda seran més freqüents al nord

Més xàfecs de tarda dimarts a l’espera d'un repunt de l’ambient d’hivern

Els ruixats i tempestes cauran sobretot al Pirineu i zones de muntanya, però acabaran afectant gran part de les comarques de Girona i nord de les de Barcelona. Sol i núvols a la resta

El temps ha deixat enrere els dies de sol, cel serè i temperatures força altes per donar pas a una situació clarament més moguda. Aquest dimarts continuarem amb aquesta tendència, ja que l’apropament d’un front actiu farà que tinguem més tempestes i ruixats de tarda a zones de muntanya i a les comarques de Girona i nord de les de Barcelona. A partir de dimecres, tornarem a un ambient més de finals d'hivern amb neu a cotes baixes al Pirineu. 

Els xàfecs cauran ja des de mig matí i migdia i poden ser localment intensos, deixant algunes acumulacions destacades de forma molt local a l’interior del nord-est, tot i que la majoria de precipitacions deixaran registres poc importants. Les zones més afectades seran el Pirineu, Prepirineu, muntanyes prelitorals i comarques gironines. La tarda de dilluns ja ha estat marcada per ruixats de tarda al Pirineu, principalment. A la resta dominarà més aviat el cel variable amb sol i núvols i força clarianes, més extenses al sud i Ponent, tot i que al matí arribaran plugims per Lleida. El vent de garbí es reforçarà a la costa.

Els ruixats de tarda seran més freqüents al nord
Els ruixats de tarda seran més freqüents al nord | Arxiu

 

Temperatures una mica més altes de forma transitòria

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica més de dia de forma transitòria, especialment al sud i Ponent on hi farà més sol. Màximes entre els 17º i 22º en general, més baixes al Pirineu i litoral. A més, localment pot fer una mica de xafogor al centre del dia amb ambient més aviat suau o càlid.

De nit farà una mica més de fred,  ja que la majoria de mínimes es mouran entre els -1º i 4º al Pirineu, entre els 5º i 10º al litoral i entre els 2º i 7º a la resta. Serà molt difícil veure glaçades fora de la zona pirinenca.

 

Retorn a l’hivern a partir de dimecres

Dimecres ens acabarà de creuar el front amb més precipitacions a la meitat nord de Catalunya i al litoral, localment amb alguna tempesta. El que sobretot notarem a partir de llavors serà una baixada clara de les temperatures i, en conseqüència, de la cota de neu. Al Pirineu es veurà nevar a partir dels 800 metres, localment per sota a la cara nord. Un retorn a l’hivern en ple mes d’abril que tindrà continuïtat la resta de la setmana.