Quasi tot Catalunya en alerta per calor extrema aquest dijous

Les temperatures pujaran encara una mica més amb valors que rondaran els 40º a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre

La calor segueix imparable aquest dijous i encara s’accentuarà una mica més amb una un ambient extremadament calorós arreu. De fet, pràcticament tot Catalunya es troba en alerta per l’onada de calor amb avisos taronja a nombroses comarques. 

La massa d’aire molt càlid d’origen africà entrarà ja de ple a la península ibèrica amb calor extremadament intensa a tot el sud-est peninsular. A Catalunya, l’onada de calor farà pujar els termòmetres encara més dijous i inclús una mica més els pròxims dies.

A Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es preveuen temperatures màximes al voltant dels 40º, inclús superant aquesta xifra de forma puntual, com ja va passar dimarts a Vinebre, a la Ribera d’Ebre.

Pel que fa a l’estat del cel, en general farà sol amb tan sols algunes nuvolades de tarda a punts de muntanya que, a diferència de dimecres, només s’espera que deixin xàfecs a punts del Pirineu de forma aïllada, principalment al de Girona, així com a l’interior del quadrat nord-est. 

Alerta generalitzada per temperatures extremes

La calor serà extrema aquest dijous
La calor serà extrema aquest dijous | Arxiu

 

La calor serà insuportable aquest dijous, especialment a l’interior i al prelitoral, on la majoria de màximes es mouran entre els 35º i 39º. A més, a Ponent i a la vall de l’Ebre es poden assolir o superar els 40º  amb un ambient asfixiant. A la costa, els termòmetres marcaran entre 30º i 35º, temperatures extremes per la zona.

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos de color taronja per temperatures màximes extremes a moltes comarques per tot el territori, mentre que la resta, excepte les del Pirineu i Prepirineu, es troben en alerta groga.

Les comarques en alerta taronja són totes les de Tarragona, pla de Lleida, Solsonès, Garraf, Anoia, Alt Penedès, Gironès, Pla de l’Estany, Baix Empordà, la Selva i l’Alt Empordà.

Pel que fa a les nits, continuaran sent de molt mal dormir a prop de la costa amb mínimes al voltant dels 25º o inclús pel damunt. A més, gran part de l’interior també es quedarà pel damunt dels 20º, amb l’excepció del Pirineu on hi farà més fresca. 

Mapa d'avisos per calor extrema aquest dijous
Mapa d'avisos per calor extrema aquest dijous | Meteocat

 

 

La calor intensa es manté els propers dies

De cara als següents dies, seguirem encara unes quantes jornades amb aquesta calor. Entre divendres i el camp de setmana, les temperatures es mantindran similars o pujaran un pèl més. Sembla que tindrem més intervals de núvols, cosa que faria que les nits fossin especialment caloroses. Haurem d’esperar a mitjans de la setmana vinent per respirar una mica.