IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Continua el temps tranquil aquest diumenge amb temperatures més altes

El sol seguirà dominant amb el pas de bandes de núvols alts i prims que enterboliran el cel en molts moments. Els termòmetres inicien una pujada clara els propers dies

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Anticicló és sinònim de temps repetitiu i monòton, i això és el que continuarem tenint aquest diumenge, amb sol combinat amb el pas de bandes de núvols alts i prims que, en alguns moments, poden enterbolir força el cel, com ja ha passat aquest dissabte. A més, les temperatures encara pujaran una mica més amb un ambient agradable a migdia.

L’excepció la trobarem a la cara nord del Pirineu, on hi haurà més nuvolositat i, de fet, no es descarten alguns plugims o xàfecs molt febles amb una cota de neu molt alta que es situarà entorn els 2.500 metres o, inclús, més alta. A més, també hi haurà moltes boires matinals a primera hora a diverses zones de l’interior amb molta humitat.

El pas de bandes de núvols alts i prims seguiran deixant un cel rogent al matí i al vespre
El pas de bandes de núvols alts i prims seguiran deixant un cel rogent al matí i al vespre | Pili Rius

 

Comença a pujar la temperatura

Pel que fa a les temperatures, iniciaran una pujada aquest diumenge que tindrà continuïtat els propers dies. De dia ja notarem un ambient més agradable, sobretot a prop de la costa, on la majoria de màximes es mouran entre els 16º i els 20º. No obstant, a la resta de Catalunya encara els hi costarà pujar amb ganes el termòmetres i tindrem entre 11º i 16º. 

Si ens fixem amb les mínimes, també pujaran, tot i que l’ambient nocturn continuarà sent fred en conjunt. Molts valors es mouran entre els 3º i els 8º, però es rondaran els 10º a gran part del litoral i les temperatures quedaran més baixes a punts de l’interior i del Pirineu, on encara hi haurà glaçades a les fondalades.

Ambient d’octubre la propera setmana

Les temperatures continuaran pujant amb ganes la propera setmana i tindrem valors que superaran els 20º entre dilluns i dimecres a molts punts de la costa, mentre que a la resta del territori també notarem aquest ascens clar dels termòmetres. Un ambient més propi de l’octubre que no pas del desembre que vindrà acompanyat de molta bonança i sol en general.

Aquest temps ens acompanyarà durant gran part del pont de la Puríssima, però les temperatures baixaran una mica. Segons els models a llarg termini, aquest desembre pot ploure força menys que els últims mesos amb temperatures dins de la mitjana. 


Comentaris

envia el comentari