Dilluns sense grans canvis però amb alguns núvols a prop de la costa

La calor serà similar o s’intensificarà una mica més amb ambient de ple estiu fins ben bé dijous i sense precipitacions

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

L’ambient de ple estiu seguirà estant a l’ordre del dia en aquest inici de setmana. Dilluns, la calor serà similar o una mica més intensa a prop de la costa, zona on, precisament, s’espera un increment dels intervals de núvols baixos al llarg de tot el dia. 

Seran núvols inofensius, però puntualment poden fer la guitza als banyistes. Al centre del dia seran menys freqüents, mentre que a primera i última hora poden inclús endinsar-se fins al prelitoral i punts de l’interior.

A la tarda, creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran algun ruixat feble i aïllat al Pirineu o, a tot estirar, al nord de la Catalunya Central. A més, aquesta propera matinada poden caure alguns ruixats molt febles o gotellades a zones de Ponent. 

Ambient de ple estiu

El sol seguirà dominant a gran part del país
El sol seguirà dominant a gran part del país | Àngel Galán

 

Pel que fa a la calor, es mantindrà similar o encara s’incrementarà un pèl més a prop de la costa. En general, les temperatures màximes es mouran entre els 30º i els 35º a gran part del país, si bé a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es pot superar aquesta xifra amb un ambient molt càlid.

A la costa, els termòmetres no arribaran tan amunt, però la sensació de xafogor serà molt marcada amb un ambient molt pesat. De fet, de nit també pot costar dormir a molts punts del litoral, principalment de Barcelona, Tarragona i zones urbanes.

Calor intensa fins a mitjans de setmana

Si fem una ullada als mapes a mig termini, veurem que les temperatures es mantindran a la banda alta ben bé fins a mitjans de setmana. Fins dijous, la calor serà intensa a migdia, sense ser excepcional, amb sol i tan sols alguns intervals de núvols i xàfecs poc importants al Pirineu.

De cara a divendres i al cap de setmana, sembla que les temperatures recularien força amb un ambient menys càlid i inestabilitat que aniria a més amb ruixats de tarda més extensos. Un extrem que anirem confirmant al llarg de la setmana.


Comentaris

envia el comentari