Més calor, més núvols i torna algun ruixat al Pirineu aquest diumenge

Els termòmetres s’enfilaran per sobre els 30ºC al prelitoral de Barcelona, Girona, Tarragona i a la Catalunya Central, mentre que a Ponent i al pla de Lleida s’arribarà als 34ºC

Imatge d'arxiu d'un termómetre
Diumenge tornarà a ser un dia calorós a gran part del país | Redacció

 

Les altes pressions i la glopada d’aire subtropical que afecta tota la península Ibèrica mantindrà l’ambient d’estiu aquest diumenge, el primer de juny. La calor intensa d’estiu continuarà fins dimarts a moltes comarques. Encara poden pujar les temperatures diürnes 2 o 3ºC més a l’inici de la setmana que ve.

El tast d’estiu d’aquest dissabte ha disparat els termòmetres fins els 33ºC a la depressió de l’Ebre, Pla de Lleida i a la cubeta de Manresa. Al litoral de Barcelona i al Camp de Tarragona no ha fet tanta calor però han superat en alguns punts els 24ºC, al Zoo de Barcelona fins a 26ºC a la tarda. Al prelitoral han fregat els 30ºC en algunes zones del nord-est i el centre.

Diumenge bufarà vent del sud i sud-oest i pujarà una mica més la calor, però també hi haurà aire fresc a les capes altes de l'atmosfera que podran afavorir un peti canvi a la tarda. Les nuvolades seran suficient potents per a deixar ruixats breus a la tarda al Pirineu.

Sol dominant un dia més

El diumenge serà radiant durant bona part del dia gairebé arreu. Només fins a migdia hi haurà intervals de núvols baixos a la meitat sud del litoral i a l'extrem nord de la Costa Brava. A la tarda, una lleugera inestabilitat al terç nord donarà més moviment amb forma de núvols convectius. Són possibles alguns ruixats locals i tronades al Pirineu occidental.

Temperatures més altes, per sobre de la mitjana un inici de juny

L’ambient serà encara més calorós. La mínima continuarà pujant i la màxima també, excepte la façana litoral, on les trobarem demà estables. La temperatura superarà els 30ºC en alguns punts del Pirineu, i els valors més alts arribaran al voltant dels 34ºC al nord-oest, o els 35ºC cap al Pla de Lleida.

Per altra banda, el vent de garbí podria ser una mica molest arran de mar a la costa nord de Barcelona i sud gironina.

Dilluns amb lleuger canvi de temps

Trobarem dilluns el cel una mica més variable per l'arribada de bandes de núvols mitjans i alts des de l’oest, a banda de la nuvolositat d'evolució. No esperem gaire activitat, tret d'algun xàfec al Pirineu.

Dimarts el temps es mantindrà sense gaires canvis, encara amb calor d’estiu a l’interior. A partir de llavors, la temperatura tendirà a baixar. A més, durant la segona meitat de la setmana hi haurà més variabilitat i ruixats més dispersos.

També et pot interesar...


Comentaris

envia el comentari