Bon dissabte de Carnaval, ambient suau, núvols baixos i boirines en alguns punts

Poques variacions, tornarà a fer el mateix temps que el divendres, tan sols més ennuvolat al vessant nord del Pirineu i algunes ventades més fortes a les Terres de l’Ebre

meteo
Mapa de la previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Comença el cap de setmana amb un dissabte plàcid per engrescar-se amb les esbojarrades activitats que convoca el Rei Carnestoltes. Les temperatures continuaran suaus un dia més, amb una matinada freda o fresca però sense haver de dur un gruixut anorac. Seguirem amb la mateixa dinàmica del mes de febrer, però aquesta primavera primerenca té data de tancament prevista per a la setmana que ve.

Jornada de sol i núvols prop la costa, més clar a l’interior i al sud

Arribaran restes d’un front desgastat a la zona del Pirineu, estarà més tapat al principi al vessant nord del Pirineu, on pot ploure o nevar una mica durant el matí, amb una cota d'uns 1.500 metres. El pas d’aquest frontet portarà al cel català núvols alts i mitjans, especialment a partir de la tarda.

Per altra banda, podran formar-se bancs de boira que tocaran esporàdicament punts de la costa central i sud de la Costa Brava. La boira apareixerà també transitòriament a punts d'interior, com a les comarques centrals. Als extrems del país continuarà bufant vent de nord i nord-oest, sobretot s’esperen ratxes fortes a les muntanyes de les Terres de l’Ebre i potser a l’interior de Tarragona. En cotes baixes no es notarà gaire.

Segueix la primavera avançada a les comarques tarragonines i les roselles floreixen
Segueix la primavera avançada a les comarques tarragonines i les roselles floreixen | @piliriuss

 

Un altre dia de marcada amplitud tèrmica

Gaudirem altre cop de temperatures més altes del normal, malgrat que baixarà una mica als cims del Pirineu. Glaçades força visibles a les comarques interiors. A la resta, els valors diürns seran semblants als de divendres, amb petites pujades o baixades locals. Les màximes voltaran entre els 16 i els 23ºC.

El diumenge s’esperen menys núvols i més caloreta

El cap de setmana finalitzarà amb menys intervals de núvols baixos i pinzellades d'alts i prims. La temperatura màxima serà més alta i localment s'assoliran valors de fins a 25 o 26 ºC. El vent de garbí es reforçarà al litoral central i al sud de Costa Brava, a la tarda amb algun cop fort, el qual provocarà més sensació de calor i netejarà l'atmosfera de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari