IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Divendres de sol i núvols però sense pluges

La nuvolositat serà més abundant sobretot a Ponent i al sud de Tarragona, on no es descarten alguns ruixats molt febles. L’ambient seguirà sent fresc o agradable al centre del dia

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Aquest divendres, segon dia de pont per a moltes persones, tindrem petits canvi en el temps després d’un dijous molt plàcid a nivell meteorològic. L’arribada d’un front molt desgastat farà que, sobretot de matinada i matí, augmentin els núvols per Ponent i el sud de Tarragona, on no es descarten alguns ruixats febles o plugims molt aïllats i testimonials. Tot plegat amb pocs canvis en les temperatures.

A la resta arribaran també els núvols, sense descartar algun plugim molt aïllat, però durant la tarda dominarà més aviat el sol en conjunt. On més nuvolositat hi haurà durant tota la jornada serà a la cara nord del Pirineu, on s’esperen algunes precipitacions poc destacables amb una cota de neu que anirà baixant dels 1.700 als 1.400 metres. A més, hi haurà boires matinals en fondalades interiors.

El vent de component nord bufarà arreu de forma fluixa però hi haurà cops forts a les cotes altes del Pirineu i també al nord de l’Alt Empordà, on la tramuntana també es deixarà sentir.

Els intervals de núvols seran més freqüents sobretot al matí
Els intervals de núvols seran més freqüents sobretot al matí | MeteoMoià

 

Temperatures sense grans canvis

Pel que fa a les temperatures, tindrem pocs canvis en general aquest divendres, si bé poden ser localment una mica més baixes les màximes. En conjunt, al centre del dia els termòmetres es mouran entre els 12º i els 17º, però a punts del litoral es pot superar aquesta xifra amb valors propers als 20º en alguna ocasió.

Si ens fixem en les mínimes, l’augment de la nuvolositat farà que pugin a Ponent i a les comarques de Tarragona, però es mantindran similars o una mica més baixes a la resta amb ambient fred. Es mouran entre els 4º i els 8º a l’interior i entre els 8º i els 13º a prop de la costa, més baixes a zones de muntanya.

Temps molt tranquil la resta del pont

De cara a la resta del pont, tant dissabte com diumenge esperem unes jornades força assolellades en general i amb vent intens als dos extrems del país. L’excepció la trobarem a les comarques de Girona, on hi haurà més intervals de núvols i no es descarten alguns plugims o ruixats febles poc importants. Les temperatures es mantindran semblant o una mica més altes.


Comentaris

envia el comentari