Dissabte de ressol i vent, a l’espera de més pluges a partir del vespre

A partir de la tarda arribarà una banda de ruixats pel sud que, amb el pas de les hores, s'estendran a l’interior. També hi haurà alguna tempesta de tarda al Pirineu

Mapa de la previsió per aquest dissabte a la tarda, el matí serà més assolellat
Mapa de la previsió per aquest dissabte, simbolitza les pluges de la tarda | Catalunya Méteo

El temps agafa aire aquest dissabte al matí però a la tarda i vespre es tornarà a complicar, ja que arribaran noves precipitacions febles pel sud de la costa que, amb el pas de les hores, afectaran més zones interiors. El temporal de vent anirà a la baixa però el gregal i llevant encara bufaran al litoral; aquest divendres s'han assolit moltes ratxes superiors als 70 km/h en zones poblades de Barcelona, Tarragona i Lleida. Pel que fa a la mar, les onades continuaran colpejant fort el litoral sud, amb onades que poden acostar-se als 4 metres d'alçada.

Mapa d'alerta per fort vent i temporal marítim aquest dissabte
Mapa d'avisos per fort vent i temporal marítim aquest dissabte | Meteocat

 

Pel que fa a l’estat del cel, les clarianes sovintejaran a la meitat nord de Catalunya, mentre que al sud hi haurà més núvols. Aquesta propera nit, la lluna plena rosada, la primera de primavera, serà més visible al cel que la nit de dijous a divendres.

 A partir de la tarda i vespre, la nuvolositat anirà a més de sud a nord i es formaran xàfecs per les comarques de Tarragona cap a l’interior que, al llarg de les hores s’estendran a moltes comarques del terç nord i del Pirineu. Seran febles en conjunt i no deixaran grans quantitats de precipitació. Temperatures semblants o una mica més baixes, amb la majoria de màximes entre 17º i 22º.

El temps per Setmana Santa, dia a dia

Els xàfecs i les tempestes prendran més protagonisme entre el diumenge i el dilluns
Els xàfecs i les tempestes prendran més protagonisme entre el diumenge i el dilluns | Twitter

 

Aquesta Setmana Santa ha estat de molt mal predir a nivell meteorològic a causa dels constant bellugueig de la borrasca mediterrània. No obstant, és un panorama típicament primaveral, i aquest és el temps que ens espera pels dos últims dies de festa per a molta gent, ja que la situació estarà moguda amb xàfecs a qualsevol punt i moment. Aquesta és la previsió per als propers dies:

Diumenge de Pasqua amb més xàfecs de tarda

Pel que fa al Diumenge de Pasqua, el temps estarà força inestable la primera part del dia, per l’arribada d’un braç de xàfecs que poden caure durant el matí a tot el país, especialment la meitat oest, però durant la tarda s’aniran restringint al Pirineu i terç oest, sent més disperses que al matí. Les temperatures baixaran per l’arribada d’una massa d’aire més freda.

Temps insegur encara el Dilluns de Pasqua

Com més lluny mirem, més possibilitats hi ha que la previsió pateixi canvis importants, i més aquests dies primaverals. No obstant, per ara sembla que el dilluns de la mona encara tindrem un temps molt mogut amb xàfecs aquí i allà, essent els més importants a la tarda al prelitoral i Pirineu. Tot sembla indicar que el temps milloraria clarament de cara a Sant Jordi, amb menys ruixats de tarda.


Comentaris

envia el comentari