Inici de setmana amb temps de ple estiu i més calor

El sol dominarà arreu amb temperatures que pujaran més i vent que encara bufarà als dos extrems del país

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

El temps d’estiu seguirà amb nosaltres aquest dilluns amb temperatures que encara pujaran més al llarg de l’inici d’aquesta nova setmana. El sol serà el gran protagonista de la jornada amb vent que encara bufarà als dos extrems del país. El mestral ho farà fins a migdia a les Terres de l’Ebre i la tramuntana a primera i última hora a l’Empordà. 

Pel que fa a l’estat del cel, en general estarà serè, tot i que de nou tornaran a créixer nuvolades a punts de muntanya que, a tot estirar, deixaran algun ruixat feble i aïllat a punts del Pirineu, principalment al de Girona. Les nuvolades poden arribar sense més conseqüències a l’extrem nord de la Catalunya Central. Tampoc es descarten alguns núvols baixos en trams de la costa al matí que es dissiparan.

Més calor per començar la setmana

El sol dominarà a tot el país amb més calor
El sol dominarà a tot el país amb més calor | Xavi Cabo

 

La calor s’intensificarà al llarg d’aquests propers dies, tot i que ni molt menys assolirem valors extrems. Tan sols tindrem un ambient plenament estiuenc, amb temperatures que de nit es quedaran pel damunt dels 20º a molts punts del litoral, on puntualment la nit pot ser una mica xafogosa. 

Pel que fa a les màximes, aquest dilluns es quedaran entre els 28º i els 33º en general, si bé a punts del pla de Lleida i de l’interior de les Terres de l’Ebre es podran rondar els 35º amb calor intensa normal per l’època.

Propers dies d’estiu a l’espera de possibles canvis

La calor s’intensificarà els propers dies amb ambient de ple estiu i sol en general. Tan sols s’incrementaran una mica els ruixats de tarda al Pirineu, tot i que no s’entreveuen grans xàfecs. Sembla que a finals de setmanapodríem tenir canvis amb l’arribada d’un front que faria augmentar les precipitacions amb temperatures que baixarien de forma considerable entre diumenge i l’inici de la següent setmana. Un extrem, però, que haurem de confirmar al llarg dels propers dies.  


Comentaris

envia el comentari