IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Diumenge amb xàfecs al litoral, més sol a Ponent i vent

Les ventades poden ser fortes a l’Ebre, Empordà i costa de Barcelona i Girona. Els núvols seran abundants a prop del litoral i, localment, la neu pot baixar per sota dels 1.000 metres

Mapa de la previsió per aquest diumenge
Mapa de la previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Dissabte ha fet un dia molt bo, amb intenses glaçades matinals i boires gebradores entre l’Altiplà central i les conques interiors. El temps però tornarà ser mogut aquest diumenge.

De fet, durant la nit i matinada els xàfecs de Ponent i sud de Tarragona guanyaran terreny i podran aparèixer a qualsevol punt del territori. El front anirà creuant tot Catalunya però es quedarà una mica encallat a prop de la costa, on els núvols i la pluja hi seran presents durant bona part de la jornada. 


  • ATENCIÓ: T'enviem les previsions més actualitzades i totes les incidències del temporal de fred i neu que afecta Catalunya. Fes clic aquí!

Les precipitacions seran febles en general, però de forma local poden ser una mica més destacades a punts de la Costa Daurada, acumulant-se fins a 20 l/m2. La cota de neu es mourà al voltant dels 1.000 metres, però en moment de xàfec una mica més intens pot baixar de cota i situar-se entorn dels 800 metres.

Així, no es descarta que es vegi nevar de forma esporàdica a punts elevats de l’interior, com ara els cims dels Ports, les muntanyes de Prades o el Montseny, arribant als pobles més elevats. Molt anecdòtic tot plegat.

En canvi, a Ponent dominarà més aviat el sol i les clarianes aniran guanyant terreny per l’interior i el Pirineu. De fet, avançada la tarda el cel també s’obrirà molt a prop de la costa. A la cara nord del Pirineu estarà tot el dia tapat i hi poden caure precipitacions amb neu entre els 800 i 1.000 metres. 

Els xàfecs afectaran la costa catalana bona part del dia | Arxiu

 

Torna al vent a diversos punts

Si ens fixem en el vent, bufarà el mestral moderadament a les Terres de l’Ebre i també al sud del Camp de Tarragona, especialment a la tarda. També bufarà el gregal amb certa intensitat a la costa de Barcelona i de Girona, mentre que la tramuntana també es deixarà sentir a l’Alt Empordà.

Pocs canvis en les temperatures

Pel que fa a les temperatures, no variaran gaire respecte a dissabte, si bé la màxima quedarà més curta a la costa a causa de la nuvolositat i més alta a Ponent perquè hi haurà menys boires i hi lluirà més el sol. En conjunt, màximes entre els 8º i els 13º la majoria, més baixes al Pirineu i zones de l’interior més elevades. 

De nit farà una mica menys de fred a causa de la presència de núvols, però l’ambient continuarà sent d’hivern. Poques glaçades s’esperen fora del Pirineu, amb gran part de l’interior per sobre dels zero graus de matinada.

Nevades abundants al Pirineu la setmana que ve | Arxiu

 

A l’espera de més fred i neu a cotes baixes

De cara a la propera setmana, haurem d’estar molt atents al temps, ja que es presenta una situació molt interessant. Una gran massa d’aire molt fred ens afectarà a partir de dimecres i produirà algunes precipitacions. Tot i que, per ara, sembla que en seran poques fora del Pirineu i la majoria seran ruixats febles a la meitat nord, podrien ser en forma de neu a cotes molt baixes, inclús per sota dels 500 metres. Ho haurem d’anar seguint amb molta atenció.  


Comentaris

envia el comentari