Divendres amb força sol però comencen a arribar canvis

Durant gran part del dia farà calor i sol, però a la tarda i vespre els núvols augmentaran per Ponent i el Pirineu amb xàfecs
Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

El temps comença a canviar aquest divendres després d’un dijous marcat pel sol i la calor, que ha tocat sostre aquesta setmana amb màximes de més de 35º en alguns punts de Ponent i de la vall de l’Ebre. L’ambient assolellat i calorós aguantarà durant gran part del dia, amb tan sols alguns núvols baixos matinals a la Costa Daurada, però a la tarda i vespre arribaran canvis que tindran continuïtat aquest cap de setmana.

 

Al llarg de la tarda, l’aproximació d’un embossament d’aire fred en altura farà que els intervals de núvols augmentaran per Ponent i el Pirineu, escampant-se per tot el país amb el pas de les hores fins la nit. També arribaran xàfecs per aquestes zones que, al llarg de la nit, arribaran a més punts del país, sobretot del sud i interior.

 

Pel que fa a les temperatures, les màximes es quedaran un pèl més curtes que no pas aquest dijous, amb la majoria de valors entre els 28º i 33º, més altes a Ponent, i xafogor a la costa. Les mínimes seran semblants, i només es superaran els 20º a punts del litoral. Els termòmetres baixaran clarament dissabte.

 

El sol dominarà durant gran part del dia però al vespre arribaran núvols i xàfecs per Ponent
El sol dominarà durant gran part del dia però al vespre arribaran núvols i xàfecs per Ponent | Arxiu

 

 

Primers ruixats a última hora del divendres

Al llarg de la tarda i vespre, apareixeran ruixats per Ponent, el Pirineu i la zona dels Ports que, durant la nit i matinada, arribaran a més punts del territori. En general seran febles, però no es descarta algun xàfecpuntualment més intens.

 

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisosper possibles ruixats intensos que deixin fins a 20 litres en tan sols 30 minuts a gran part de les comarques de Lleida divendres al vespre i nit.

 

Mapa d'avisos per ruixats intensos aquest divendres
Mapa d'avisos per ruixats intensos aquest divendres | Meteocat

 

Les precipitacions poden caure fins el matí de dissabte a qualsevol punt del país de forma dispersa. El primer dia del cap de setmana serà molt variable, i a partir de migdia i la tarda creixeran nuvolades potents a punts de muntanya que deixaran ruixats i tempestes entre Girona i el nord de Barcelona, Pirineu, Prepirineu i Terres de l’Ebre principalment.

 

No se’n descarten en altres punts del territori de caràcter més feble. Les tempestes de dissabte poden anar acompanyades de calamarsa i ser localment intenses. Diumenge farà més bon temps amb restes d’inestabilitat a la tarda al nord-est.

 

Temperatures avall i vent als dos extrems del país dissabte

El canvi de temps de dissabte vindrà acompanyat d’un descens clar de les temperatures que pot arribar a ser de fins a 5 graus al nord del país. Poques màximes arribaran als 30º, tant dissabte com diumenge, amb una calor molt confortable per l’època de l’any. Tan sols es superarà aquesta xifra a Ponent i a la vall de l’Ebre.

 

Pel que fa al vent, bufarà amb ganes als dos extrems del país dissabte. A partir de migdia, però, el mestral afluixarà, però la tramuntana seguirà bufant durant tot el dia.

 Comentaris

envia el comentari