Dimarts de temps canviant a l'espera de més pluges a partir de la tarda

Les precipitacions, que seran més aviat febles, arribaran per Ponent i cauran a diverses comarques. Matí de clarianes a la costa i nord-est amb més fred.

Mapa de previsió per aquest dimarts al matí
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Les pluges no donen treva aquesta tardor a Catalunya i a partir de dimarts a la tarda ens arriben més xàfecs que cauran a diverses comarques. No s’espera que siguin ni molt menys tan intensos com els de les últimes hores, però plou sobre mullat i plourà de nou després de dies d'inundacions i desbordaments, cosa que fa que no hem d’abaixar la guàrdia a prop de rius i rieres.

De matinada, encara podrà ploure de forma feble a punts de Girona i de l’Ebre, però el matí serà força tranquil amb clarianes al litoral i al nord-est, mentre que ja estarà força ennuvolat a la resta, sobretot a la cara sud del Pirineu de Lleida i zones properes on ja s’escaparan alguns xàfecs. Serà a partir de la tarda quan un front portarà la nova tongada de pluges que entraran per Ponent i arribaran a la costa amb el pas de les hores. 

Pel que fa a les temperatures, notarem més fred a primera hora del matí. Les mínimes baixaran i es mouran entre els 8º i 13º al litoral i al prelitoral, però seran més baixes a l’interior i al Pirineu, amb glaçades a les parts altes. Les màximes es mantindran similars amb molts valors entre els 13º i els 18º, més baixes a l’interior de la meitat nord. Ambient de plena tardor.

Les rieres i rius de Catalunya baixen ben plens aquests dies
Les rieres i rius de Catalunya baixen ben plens aquests dies | @jeplluis68

 

Més pluges a tot Catalunya

La nova tongada de pluges arribarà a la tarda per Ponent i anirà escombrant molts punts de Catalunya amb el pas de les hores. S’espera que, de cara al vespre i nit, les precipitacions arribin a també a la costa, on no es descarta algun ruixat més intens, bàsicament entre el nord de la Costa Daurada i el sud de la Costa Brava. No obstant, on més escasses seran les precipitacions, o quasi no plourà, serà a zones de Girona i a les Terres de l'Ebre. 

Ni molt menys s’esperen aiguats com els de les últimes hores i majoria de registres es mouran entre els 5 i 15 l/m², tot i que de forma local es poden acumular entre 20 i 30 l/m². Però compte perquè venim de molta aigua i els rius i rieres estan ben plens i moltes zones ja superen els 1.000 l/m² aquest any, com ara la ciutat de Barcelona. Per tant, és important que ens mantinguem allunyats de zones inundables fins que els cabals baixin clarament de nivell. 

Petita treva en el temps a partir de dimecres

Sembla que les pluges es prendran una treva a mitjans de setmana. Entre dimecres i divendres al matí, el temps seria força tranquil amb més sol, núvols alts i prims i sense precipitacions. No obstant, entre divendres i el cap de setmana podrien tornar els fronts amb noves regades generals. Una situació, però, que haurem d’anar seguint amb molta atenció perquè és complicada de predir a tants dies vista i encara pot variar molt. El que és segur és que seguirem sota la influència del pas de fronts atlàntics.


Comentaris

envia el comentari