Dijous de sol cap a un ambient cada cop més d’estiu

Les temperatures pujaran cada dia una mica més i el cap de setmana s’assoliran els 35º en alguns punts de l’interior
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

 

L’estiu no vol marxar sense batallar fins el final. Aquest dijous deixarem enrere del tot els ruixats i les tempestes i el sol dominarà a tot el país amb temperatures que encara pujaran més. La calor serà més marcada el cap de setmana, quan tindrem un ambient plenament estiuenc amb prop de 35º a punts de l’interior.

 

Malgrat l’ambient assolellat d’aquest dijous, a partir de migdia creixeran nuvolades a punts de muntanya però que pràcticament no tindran més conseqüències. Tan sols esperem algun ruixat o tempesta molt aïllats a punts del Pirineu i Prepirineu, especialment al de Girona. En general, aquestes precipitacions seran poca cosa i deixaran poques quantitats de pluja.

 

El sol i la calor dominaran a tot el país | MeteoMoià

 

Temperatures cap amunt

Pel que fa a les temperatures, ja notarem més la pujada aquest dijous. Les màximes superaran els 30º a pràcticament totes les comarques de l’interior, i gran part del país es mourà entre els 28º i els 33º a les hores centrals del dia, més altes inclús a Ponent. No obstant, al Pirineu i al litoral els termòmetres quedaran més frenats i les màximes es situaran entre els 26º i els 31º en els millors dels casos.

 

Pel que fa a la nit, tornarà a ser fresca a gran part de l’interior i del prelitoral amb moltes mínimes rondant els 15º, més altes quan més a prop de la costa. A la franja litoral, es tornaran a registrar entre 20º i 22º en moltes ocasions, especialment en zones urbanes.

 

Cap a un estiuet curt però intens

De cara als propers dies, el sol i la calor dominaran amb temperatures que encara pujaran més i ens faran recordar que venim de l’estiu. Sembla que el dia més càlid serà diumenge, coincidint amb l’entrada a la tardor, que serà de matinada. Aquell dia, moltes màximes poden fregar o assolir els 35º a l’interior, mentre que a la resta de Catalunya es podrà arribar o superar els 30º amb facilitat.

 

Un estiuet que serà intens però que durarà ben poc, ja que els mapes indiquen que entre dilluns i dimarts les temperatures baixaran de forma més clara.