Les esperades pluges regaran el territori aquest Diumenge de Resurrecció

S’iniciaran per la costa i prelitoral aquesta nit i s’escamparan arreu durant el diumenge. El vent de llevant i gregal continuarà molest a la costa i interior de Catalunya, fent baixar la TºC

Mapa de la previsió per aquest Diumenge de Resurrecció
Mapa de la previsió per aquest Diumenge de Resurrecció | Catalunya Méteo

El temps de diumenge continuarà estant marcat per la gota freda situada força al sud de les Balears, sobre el nord d'Àfrica. Per començar, aquesta pertorbació mantindrà el temporal marítim de llevant i gregal a tota la costa mediterrània. A més a més, al llarg d’aquests últims dies de la Setmana santa, la bossa d’aire fred pujarà cap a casa nostra deixant més insegur el temps i les nostres prediccions, perquè les pluges amb aquesta situació són de mal preveure.

Passat un dissabte amb ressol i cel cobert per forces núvols a les terres litorals i prelitorals, però en canvi, amb grans clarianes al terç nord, s’ha cobert a tot el país durant la tarda, amb ventades que han superat els 70 km/h a molts indrets i han ocasionat més d’un centenar de petites incidències ateses pels equips d’emergències. 

Les pluges es quedaran a Catalunya un parell de dies

Diumenge amb ruixats de més a menys i ambient més fresc al migdia | Arxiu

 

La pluja d’un braç de la borrasca mediterrània ha tocat terra pel sud de Tarragona i es reparteix pel país des de mitja tarda, les primeres gotes són brutes de fang i anirà plovent dèbilment bona part de la nit a diumenge i la primera meitat d’aquesta jornada. S’arribaran a acumular quantitats més remarcables a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona durant les properes hores, puntualment acompanyades de tempesta, i durant diumenge al nord-est.

Al llarg del matí de diumenge aniran minvant de la meitat est cap a l’oest i els núvols es trencaran. Els ruixats dispersos quedaran restringits la segona meitat del dia a l’extrem oest del país. Poca amplitud tèrmica, les temperatures màximes baixaran una mica més, per sota els 20º arreu.

El vent de gregal bufarà fort a les comarques de centre i est català, i les onades de 2,5 metres continuaran colpejant les platges catalanes. En aquest sentit, hi ha varis avisos activats pel Servei Meteorològic de Catalunya.

Mapa d'avisos per fort onatge i vent aquest diumenge
Mapa d'avisos per fort onatge i vent aquest diumenge | Meteocat

 

El temps per Setmana Santa, dia a dia

El temps seguirà insegur, amb molts núvols i ruixats, que amb vent de gregal que refrescarà més l'ambient. Aquesta és la previsió per als propers dies:

Dilluns de Pasqua amb més pluges i temps primaveral

El final de les vacances portarà cels variables durant el matí, amb ruixats que sovintejarien al terç sud i els xàfecs es tornarien a escampar cap al nord i est durant el dia. Esperem registres més abundants el dilluns que no demà diumenge. El vent continuarà però afluixarà força a la tarda. Temperatura mínima similar i màxima entre lleugerament i moderadament més baixa, tret de Ponent on es mantindrà semblant.

També es repetiran durant la diada de Sant Jordi, tot i que més cap a l’interior i sobretot durant la tarda. Com la previsió depèn de la gota freda del sud peninsular, el pronòstic pot canviar segons els moviments erràtics de la pertorbació.


Comentaris

envia el comentari