ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Continua la calor típica d’estiu aquest dimarts

La jornada estarà marcada per un temps tranquil, assolellat i amb ambient càlid, mentre que a la tarda cauran ruixats a punts de muntanya

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Mèteo

Aquest dimarts tornarem a tenir un ambient càlid d’estiu amb sol que seguirà sent el protagonista, tot i que durant el matí algunes bandes de núvols alts enteranyinaran el cel. La tramuntana bufarà fins el migdia a l’Empordà.

Al llarg del dia, en zones de muntanya les nuvolades s’estendran a més zones que en passats dies perquè les condicions seran més favorables a la inestabilitat. Durant la tarda s'esperen ruixats dispersos al Pirineu i al Prepirineu, sobretot al Pirineu Oriental, a la demarcació de Girona.

No es descarta que algun ruixat arribi a l’extrem nord de la Catalunya Central. Seran d'intensitat feble o localment moderada, potser acompanyats de tempesta.

El sol i la calor continuaran sent els protagonistes a gran part del país
El sol i la calor continuaran sent els protagonistes a gran part del país | Arxiu

 

Calor sense gaires canvis

La nit serà serena i agradable en general, tot i que a la línia de la costa continuarem patint xafogor. Iniciarem el dia amb temperatures suaus entre els 13º i els 18º al Pirineu i planes interiors, i dels 21º i els 24º al Litoral.

Durant el dia, la calor serà de ple estiu però sense valors excepcionals. On apareguin les nuvolades a partir del migdia, la temperatura quedarà frenada. Les màximes oscil·laran entre 25º i 30º al Pirineu, entre 31º i 36º a Ponent, interior de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. A la resta del territori es mourà entre 28º i 33º.

El temps serà més inestable la segona meitat de la setmana

Els mapes meteorològics semblen indicar que durant el dimecres i divendres els xàfecs de tarda seran més generals i regulars. Tot i que continuarà el temps assolellat i càlid durant el matí, les properes tardes sovintejaran els ruixats al Pirineu i Prepirineu i podrien desplaçar-se fins el prelitoral. Es podria reproduir alguna tempesta intensa com la de cap de setmana passat.

La notícia més destacable d’aquest canvi de temps seria la davallada notable de la temperatura pel cap de setmana. Estarem atents les actualitzacions de la previsió.


Comentaris

envia el comentari