Dimecres de calor d’estiu però amb més tempestes de tarda

Els xàfecs aniran a més a mesura que avancin els dies a l’espera que arribi més fresca de cara al cap de setmana

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

   

L’ambient continuarà sent de ple estiu aquest dimecres amb calor arreu i xafogor a la costa però ja amb alguns canvis més destacables en el temps. I és que, de cara a la tarda, els ruixats i les tempestes seran més intensos i també sortiran del Pirineu, arribant a més punts de l’interior i del prelitoral, després que aquest dimarts hagin caigut fins a 12 litres per metre quadrat a Sant Pau de Segúries, al Ripollès, o 15 a Guixers, al Solsonès. 

Pel que fa a l’estat del cel, continuarem amb alguns intervals de núvols alts i prims que creuaran tot el país, si bé seran més freqüents entre Barcelona i Girona. Localment poden enteranyinar el cel, com ja ha passat aquest dimarts, però en general dominarà el sol. 

Les nuvolades de tarda deixaran el cel mig o molt ennuvolat de forma puntual a punts de muntanya o de l’interior, especialment de la meitat nord, tot i que alguns xàfecs també poden arribar fins al prelitoral de Tarragona. 

Si ens fixem amb les temperatures, en general es mouran entre els 30º i els 35º, si bé, com ja ha passat aquestes últimes jornades, al pla de Lleida i a l’interior de les Terres de l’Ebre podran pujar fins als 37º de forma puntual. 

El temps de ple estiu seguirà dominant però amb més tempestes
El temps de ple estiu seguirà dominant però amb més tempestes | Carles Illa

 

Alerta per tempestes fortes de tarda 

Els ruixats i les tempestes cauran a més punts a partir del migdia i durant la tarda aquest dimecres. De fet, començaran al Pirineu i Prepirineu, però podran arribar fins a l’interior del quadrat nord-est, Catalunya Central i punts del prelitoral, incloent el de Tarragona. No es descarta que, de forma puntual, algun ruixat arribi de forma feble en algun tram de la costa. 

Localment, les tempestes poden anar acompanyades de calamarsa i fortes ràfegues de vent. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per possibles fortes tempestes a les comarques del Ripollès, Osona, Berguedà i Solsonès.

Mapa d'avisos per aquest dimecres
Mapa d'avisos per aquest dimecres | Meteocat

 

Propers dies amb més tempestes i fresca

De cara a les properes jornades, els xàfecs i les tempestes aniran a més, a l’espera que el dia amb més precipitacions sigui divendres, quan tindrem una tongada de ruixats a moltes comarques. Un canvi de temps que vindrà acompanyat d’una baixada clara de les temperatures que, probablement, ens porti cap a un ambient gens estiuenc de cara al cap de setmana.  


Comentaris

envia el comentari