Cap de setmana llarg de Sant Joan radiant amb calor cada cop més intensa

Les temperatures pujaran cada dia una mica més i a partir del dia 24 començarà l’onada de calor amb ambient tòrrid. La revetlla serà plàcida i dissabte ja no plourà enlloc
El sol i la calor dominaran aquest cap de setmana llarg de Sant Joan
El sol i la calor dominaran aquest cap de setmana llarg de Sant Joan | Pili Rius

Després que aquest divendres a la tarda haguem entrat oficialment a l'estiu, comença un cap de setmana llarg per a molta gent, ja que el dia de Sant Joan, dilluns 24, és festiu. Coincidint amb aquestes petites vacances per a molts, el temps acompanyarà, ja que tindrem dies radiants, sense pluja i cada jornada amb més calor que l’anterior, a l’espera que la setmana que ve arribi l’onada de calor.

 

Les fortes tempestes a molts punts de Catalunya i l’ambient més confortable d’aquest divendres a causa del pas d’una petita bossa d’aire fred en altura té les hores comptades, ja que dissabte ja no plourà enlloc i el sol dominarà amb el permís d’algunes bandes de núvols alts i prims que, puntualment, poden deixar el cel enteranyinat. Les temperatures ja pujaran més i moltes màximes es mouran entre els 26º i 31º, però ja s’assoliran els 32º o 33º a punts de la Catalunya Central, Ponent i vall de l’Ebre. La nit, que serà la més curta de l'any, encara serà una mica fresca. 

 

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

 

Revetlla de Sant Joan càlida i plàcida

De cara a diumenge, el dia serà radiant amb sol arreu tret d’alguns núvols baixos matinals a la costa del sud de Catalunya. Les temperatures seguiran pujant i algunes màximes ja rondaran els 35º a l’interior amb xafogor marcada a la costa. Això fa preveure una revetlla de Sant Joan molt plàcida amb cel serè i ambient càlid a punts de la costa i del sud de Catalunya.

 

Mapa de previsió per diumenge
Mapa de previsió per diumenge | Catalunya Méteo

 

 

El dia de Sant Joan, festiu per a la majoria dels catalans i catalanes, seguirà la mateixa tònica de temps tranquil amb sol i calor encara més accentuada que superarà els 35º a l’interior i rondarà els 30º a punts de la costa amb marcada xafogor. Oficialment, serà el primer dia del període de forta calor que s’allargarà, pràcticament, durant tota la popera setmana.  

 

Mapa de previsió pel dilluns, dia de Sant Joan
Mapa de previsió pel dilluns, dia de Sant Joan | Catalunya Méteo

 

Onada de calor a tot Catalunya

A partir del dilluns mateix, entrarem de ple en l’onada de calor que portem anunciant fa dies. Sembla que aquest període s’allargarà ben bé fins divendres amb temperatures que cada dia pujaran més a causa de l’arribada de vents del sud molt càlids provinents del nord d’Àfrica.

 

Entre dimecres i dijous es viurà el punt àlgid amb màximes que rondaran els 40º a Ponent i la vall de l’Ebre, mentre que a la resta de l’interior es situaran entre els 32º i 38º i de 28º a 33º a la costa amb molta xafogor. Les nits seran tropicals a molts punts, sobretot del litoral, amb mínimes pel damunt dels 20º o, inclús, rondant els 25º de forma puntual. Ambient tòrrid a tot Catalunya que s’allargarà força dies, raó per la qual el Meteocat manté un preavís per calor extrema entre dilluns i divendres.

 

Mapa de les temperatures màximes tòrrides previstes per dijous vinent
Mapa de les temperatures màximes tòrrides previstes per dijous vinent | GFS

 

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari