IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Últimes hores de temps tranquil aquest dijous a l’espera de nous xàfecs

El matí serà força assolellat en general, però a partir de la tarda els núvols aniran a més de sud a nord de Catalunya. Les pluges tornaran la matinada i matí de divendres

Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

El temps estable i plàcid té les hores comptades però, mentrestant, aquest dijous encara gaudirem de força bonança. El sol dominarà al matí en general amb algunes boires a l’interior i el creuament de bandes de núvols alts i prims per tot arreu. No obstant, a la tarda la nuvolositat anirà a més de sud a nord i no es descarta algun ruixat a última hora de la jornada al sud de Tarragona i Lleida. El temps es complicarà encara més divendres. 

Després d’un dimecres marcat per un ambient assolellat que feia ben bé una setmana que no vèiem per culpa dels constants temporals, aquest dijous tornarem a gaudir de força sol fins a migdia i pràcticament fins a primera hora de la tarda amb temperatures suaus a migdia. Per tant, toca aprofitar les hores de bonança que queden ja que la situació es tornarà a complicar aviat. Una dinàmica de temps canviant més típica d’altres latituds que seguirà amb nosaltres encara força dies.

El sol dominarà al matí però s'anirà apagant al llarg de la tarda per l'arribada de núvols
El sol dominarà al matí però s'anirà apagant al llarg de la tarda per l'arribada de núvols | Pep Knet

 

Més fred de nit, ambient suau de dia

L’absència de núvols durant la nit farà que la matinada i primera hora del matí de dijous sigui força freda arreu, tal i com ha passat dimecres. Les mínimes es mouran entre els 5º i els 10º al litoral i prelitoral i entre 1º i 6º a l’interior, més baixes a punts de muntanya. De fet, hi haurà glaçades al Pirineu i també en alguns punts elevats i valls de l’interior.

Pel que fa a les màximes, tornarem a tenir una altra jornada força suau a migdia amb màximes que, en general, es mouran entre els 13º i 18º, si bé seran més baixes a punts del nord de la Catalunya Central i del Pirineu.

La pluja tornarà divendres
La pluja tornarà divendres | Pep Casanovas

 

Tornen les pluges divendres

Com hem anat anunciant, aquesta bonança no durarà pas gaires hores, ja que, a partir de lamatinada de divendres, tornarà a ploure a diversos punts. Els xàfecs arrencaran primer al sud de Lleida i Tarragona i amb el pas de les hores s’aniran estenent a més comarques del nord, sobretot durant la primera hora i matí de divendres. Les més probables cauran al litoral i prelitoral.

En general, les precipitacions seran febles, sense descartar algun ruixat més intens, i a mig matí i migdia ja hauran pràcticament desaparegut. La nuvolositat serà abundant fins a primera hora de la tarda, quan es començarà a trencar de sud a nord per deixar pas a un dissabte força plàcid. La temperatura baixarà divendres amb un ambient de plena tardor.  


Comentaris

envia el comentari