Cel serè en general, amb alguns núvols baixos al litoral aquest dilluns

S’espera de nou un dia força tranquil amb el creixement a la tarda de nuvolades al litoral i Catalunya Central. L’ambient càlid del migdia afluixa una mica

Mapa de previsió per a Catalunya aquest dilluns
Mapa de previsió per a Catalunya aquest dilluns | Catalunya Méteo

La setmana començarà dominada en conjunt pel sol i unes temperatures molt agradables. Durant el migdia, quan es dilueixin algunes nuvolades a les zones costaneres del nord l’ambient tornarà a ser suau o, inclús, una mica càlid al centre del dia amb algunes màximes que, en els llocs més calorosos, rondaran els 25º. Tornarem a recuperar les ulleres de sol i les samarretes de màniga curta.

Podria ser que durant el matí caigués algun ruixat molt tímid al litoral gironí. A la tarda al centre de Catalunya els núvols seran més compactes.

Dilluns seré amb alguns canvis

Fins dissabte s'esperen uns quants dies de molt sol i temps en calma
Fins dissabte s'esperen uns quants dies de molt sol i temps en calma | @piliriuss

 

Malgrat que en conjunt s’espera un dilluns assolellat, l’extrem nord-est pot estar bastant ennuvolat durant les primeres hores del matí. A partir de migdia es formaran bandes de núvols al sector central del litoral i prelitoral i a la Catalunya Central que deixaran el cel localment mig o molt ennuvolat. A banda, hi haurà boirines a la depressió Central fins a primeres hores del matí.

Pel que fa a les temperatures, les mínimes seran semblants a les del diumenge i ben fresques a moltes àrees de l’interior del país. La màxima s’espera un mica més retallada, al voltant dels 25º al prelitoral central i sud de Catalunya. Força més baixes al nord del país i als Pirineus.

Continuarà bufant vent component nord i est entre fluix i moderat al litoral, si bé al sector sud hi haurà intervals de vent fluix i variable. En general, dilluns serà un bon dia estable i agradable. No hi ha avisos de perill meteorològic activats.

La previsió del temps per als propers dies

Amb els mapes que disposem ara, els efectes de l’anticicló es mantindran tota la setmana i estem parlant que continuaran els dies assolellats i amb boires al matí, a les depressions centrals i a l’Ebre.

La tendència és que les temperatures s’enfilin més i l’ambient sigui calorós a les hores centrals del dia. De cara al cap de setmana arribarien canvis per l’oest amb forma d’un front atlàntic i una baixada destacable de les temperatures.


Comentaris

envia el comentari