Dissabte de ple estiu amb calor que seguirà sent atípica

Farà sol però hi haurà alguns núvols baixos a les comarques de Barcelona i Girona al matí i al vespre i creuaran bandes de núvols prims arreu

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

L’ambient de ple estiu segueix amb nosaltres aquest dissabte. Les temperatures, malgrat baixar tan sols una mica, es mantindran a la banda alta del termòmetre amb calor intensa al centre del dia i xafogor a la costa. En general farà sol, però hi haurà alguns núvols baixos entre les comarques de Barcelona i Girona a primera i última hora del dia.  

No es descarta que, fins a mig matí i de nou a última hora, s’escapi algun plugim molt feble i aïllat entre el nord de la costa de Barcelona i el sud de la Costa Brava degut a aquests núvols baixos que en la majoria dels casos marxaran al centre del dia. A més, creuaran bandes de núvols alts i prims arreu que seran més freqüents a Ponent i que, puntualment, poden deixar el cel mig enterbolit.

Els mapes segueixen indicant que, malgrat que diumenge toquin sostre les temperatures, entre dilluns i dimarts baixaran clarament els termòmetres amb ambient de tardor.

Segueix l'ambient de ple estiu
Segueix l'ambient de ple estiu | Xavi Cabo

 

Temperatures atípicament d’estiu

Les temperatures seguiran ben altes per l’època i, a gran part del país, s’assoliran màximes d’entre 27º i 32º. No obstant, a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es rondaran localment els 34º, mentre que a la costa, on hi farà xafogor i en alguns casos la nit pot ser de mal dormir, es quedaran per sota dels 27º en alguns trams, sobretot allà on hi hagi núvols baixos al matí.

La calor toca sostre diumenge a l’espera de canvis importants

De cara a diumenge, la calor encara s’intensificarà més i tocarà sostre coincidint amb el primer dia de tardor. A gran part del país s’assoliran màximes d’entre 30º i 34º, més baixes a punts de la costa i de muntanya. No obstant, a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es podrà arribar de forma excepcional als 35º o 36º, quan es podrien assolir alguns rècords de temperatura per trobar-nos en la segona quinzena de setembre.

Tot plegat, però, té els dies comptats, ja que dilluns ja baixaran els termòmetres, però entre dimarts i dimecres les temperatures baixaran de forma clara i tindrem un ambient clar de tardor amb màximes que quedaran lluny dels 30º i nits inclús fredes a l’interior. Entrarà el vent de tramuntana i arribaran alguns ruixats.  


Comentaris

envia el comentari