Arrenquem setmana amb una clara millora del temps

Els xàfecs desapareixeran i farà força sol en general. Les temperatures començaran a recuperar-se després del sotrac que han patit aquest cap de setmana

L’embossament d’aire fred que ens ha afectat aquest cap de setmana té les hores comptades. Aquest dilluns marxarà i ens deixarà una jornada molt més estable amb força sol en general i temperatures que començaran a recuperar-se  després del sotrac que han patit aquest dissabte i diumenge. No obstant, de matinada encara poden quedar alguns ruixats entre la costa de Tarragona i Barcelona que acabaran desapareixent. 

Pel que fa a l’estat del cel, en general tindrem una jornada assolellada, però en trams del litoral, especialment del de Tarragona i Barcelona, hi poden aparèixer alguns intervals de núvols baixos. També hi haurà algunes boires matinals a punts de l’interior, mentre que a la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que, en principi, ja no han de deixar xàfecs de tarda. 

Pel que fa al vent,  al matí encara bufarà tramuntana a l’Alt Empordà,  però amb el pas de les hores acabarà desapareixent. 

Temperatures cap amunt

El sol dominarà a gran part del país aquest dilluns
El sol dominarà a gran part del país aquest dilluns | Arxiu

 

Aquest diumenge hem tingut un ambient més aviat poc estiuenc, inclús fresc en algunes comarques. Tot plegat s’acabarà aquesta propera setmana, ja que les temperatures tenen tendència a anar recuperant-se a mesura que avancin els dies. 

Ja al migdia, notarem un ascens més marcat al prelitoral i punts de l’interior, amb la majoria de màximes entre els 27º i els 32º. Els termòmetres poden pujar encara una mica més a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre. 

Pel que fa a les temperatures nocturnes, aquesta propera nit serà molt agradable o inclús fresca a l’interior, amb valors per sota dels 20º a gran part del país. Tan sols a la costa es mantindran pel damunt dels 20º, tot i que, en conjunt, es podrà dormir millor a molts trams en comparació amb altres nits.

Sol, més calor i pocs xàfecs els propers dies

De cara a la resta de la setmana, sembla que el sol seguirà sent el protagonista de les jornades i la calor s’anirà incrementant cada dia una mica més. Tan sols s’esperen alguns xàfecs de tarda al Pirineu i, localment, al nord de la Catalunya Central i a l’interior del quadrat nord-est. Poca cosa en general amb previsió que el següent cap de setmana segueixi l’estabilitat.