Revetlla de Sant Joan amb temps molt tranquil tot i alguns xàfecs de tarda poc importants

Les temperatures baixaran una mica aquest cap de setmana però seguirà fent calor amb força sol arreu i xafogor a la costa

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

La xafogor està sent molt marcada aquestes nits i ho tornarà a ser la propera matinada a prop de la costa. De fet, la nit de dijous a divendres ha estat la més càlida del que portem d’any amb temperatures pel damunt dels 20º i, incús, dels 25º a punts del litoral, cosa que fa difícil de dormir. També hem assolit avui les temperatures màximes més altes del que portem d'any a Catalunya, amb fins a 38º a la Vall de l'Ebre. Aquest mapa mostra un recull dels valors més elevats de la jornada:  

Mapa de les temperatures més altes registrades aquest divendres
Mapa de les temperatures més altes registrades aquest divendres | Meteocat

 

Per la revetlla de Sant Joan tindrem un temps molt plàcid en conjunt sense precipitacions i temperatures un pèl més baixes. No obstant, les temperatures continuaran pel damunt dels 20º a prop de litoral amb sensació de xafogor. 

A més, hi haurà alguns núvols en trams de la costa, prelitoral i Catalunya Central que, de fet, podran aparèixer també durant tot el dissabte, tot i que el sol dominarà a gran part del país.

El temps serà força plàcid durant la revetlla de Sant Joan
El temps serà força plàcid durant la revetlla de Sant Joan | Arxiu

 

Dissabte amb alguns ruixats

Pel que fa a les precipitacions, a la tarda si que poden caure alguns xàfecs poc importants, tot i que localment acompanyats de tempesta. Aquesta vegada, sembla que els ruixats volen sortir del Pirineu i poden afectar punts de la Catalunya Central, inclús del prelitoral, així com els Ports i zones properes.

Tot i així, estem parlant de fenòmens en general poc importants i no s’esperen aiguats. De cara a la nit, és a dir, a l’hora d’inici de la revetlla, les precipitacions que puguin quedar desapareixeran i quedarà una nit molt tranquil·la amb cel serè o tan sols alguns intervals de núvols.

Calor intensa a la baixa

Pel que fa a les temperatures, començaran un lleu descens. En general, aquest dissabte ja baixaran un parell de graus, situació que es repetirà de cara a l’inici de la propera setmana.

No obstant, venim de molt amunt i la calor seguirà sent destacada, tot i que sense arribar als extrems d’aquests dies, especialment dijous i divendres, quan hem arribat a fregar els 39º a Ponent.

Diumenge sense grans canvis

El sol dominarà a gran part del país aquest diumenge
El sol dominarà a gran part del país aquest diumenge | Alfons Puertas

 

De cara a diumenge, seguirem amb un temps molt tranquil sense grans canvis. El sol dominarà en general però hi haurà alguns intervals de núvols poc importants a punts de la meitat nord, especialment a les comarques de Girona i al Pirineu.

Es tornaran a escapar alguns xàfecs de tarda a prop del Pirineu, però a diferència de dissabte no arribaran a altres punts. Les temperatures es mantindran similars o pujaran un pèl, amb calor seguirà ben present. La xafogor serà marcada a la costa.


Comentaris

envia el comentari