Més calor però primers canvis dijous a l’espera de les pluges

Al matí farà sol arreu però a la tarda arribaran bandes de núvols que al tard poden deixar alguns xàfecs. Es superaran els 30º a Ponent, però divendres serà un dia passat per aigua i fresc

Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

El temps donarà signes aquest dijous que alguna cosa vol canviar al llarg de les properes hores. En conjunt, la jornada estarà marcada per la calma meteorològica i la calor, que tocarà sostre, però ja tindrem petits canvis que notarem durant la tarda i nit. Tot plegat serà el preludi del canvi sobtat de temps que ens arribarà divendres i que ens portarà pluges extenses i una baixada clara de les temperatures. 

De fet, totes les mirades estan posades al canvi de temps contundent que ens arribarà divendres i que tindrà continuïtat durant una part de dissabte. Segons indiquen els últims mapes, la pertorbació i l’embossament d’aire fred associat que afectaran Catalunya faran que les pluges es generalitzin a partir de la matinada de divendres i durin durant gran part de la jornada. 

Avui els models donen més pluja que no pas el que indicaven dimarts, i la previsió és que, en tot l’episodi, es puguin acumular entre 10 i 20 l/m² a moltes comarques, però puntualment es poden superar els 40 l/m², especialment al prelitoral i Prepirineu. Les pluges es mantindrien fins dissabte al migdia, però a partir de llavors quedaran xàfecs irregulars i primaverals a qualsevol punt.

Les temperatures cauran en picat amb un ambient clarament més fresc. De fet, la majoria de màximes costarà que arribin als 20º amb fresca arreu, lluny dels 30º que es preveun dijous a Ponent. Una situació que haurem d'anar seguint amb molta atenció pels canvis que hi pugui haver. 

La pluja arribarà arreu divendres
La pluja arribarà arreu divendres | @manelsersol

 

Dijous d'impàs amb l'arribada dels primers núvols

De moment, el matí de dijous serà com el de dimecres, és a dir, amb sol arreu i tan sols alguns núvols baixos costaners a la meitat sud i boires locals a l’interior que acabaran dissipant-se. A partir de la tarda, l’apropament d’un front atlàntic farà que les bandes de núvols augmentin d’oest a est, quedant puntualment tapat a mitja tarda o vespre, especialment a Ponent.

Pel que fa a les precipitacions, no es descarta que a última hora arribin els primers xàfecs per les comarques de Lleida i Tarragona, que s’acabaran estenent a tot Catalunya de matinada. Independentment, les nuvolades de tarda tornaran a créixer a punts de muntanya i deixaran ruixats i alguna tempesta al Pirineu, especialment al lleidatà. 

El sol dominarà dijous però arribaran bandes de núvols a la tarda
El sol dominarà dijous però arribaran bandes de núvols a la tarda | María José Piorno

 

Les temperatures toquen sostre dijous

Pel que fa a les temperatures, pujaran encara més aquest dijous i tocaran sostre abans de la clatellada que s’enduran entre divendres i dissabte. Farà calor arreu al migdia i la majoria de màximes es mouran entre els 23º i 28º, si bé a l’interior de les Terres de l’Ebre i a Ponent es poden assolir els 32º o 33º de forma puntual. Valors més temperats arran de costa per efecte de la marinada.

Si ens fixem en les mínimes, també pujaran en general i no tindrem glaçades enlloc. Les més baixes les trobarem al Pirineu i a l’interior on, respectivament, es quedaran entre els 3º i 8º i entre els 7º i 12º. A la costa, la nit pot ser inclús agradable, ja que la majoria de valors es mouran entre els 12º i 17º, mentre que al prelitoral es quedaran de 9º a 14º.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari