Temps plàcid i assolellat aquesta setmana

Arriba la tardor en l’inici d’una setmana de temps força tranquil

Dilluns al matí entrarem oficialment a la nova estació. Sembla que la calma meteorològica ens acompanyarà força dies

Aquest dilluns, 23 de setembre, a les 09:50h del matí, entrarem oficialment a la tardor astronòmica amb un temps molt més tranquil després del temporal de pluges d’aquest cap de setmana. Serà un dia de força sol en conjunt i sense xàfecs amb temperatures que baixaran una mica, però la resta de la primera setmana de la nova estació sembla que tornarem a tenir ambient càlid al migdia amb calma meteorològica. 

De moment, el primer dia de la tardor, que és festiu en alguns punts, com ara a Tarragona per Santa Tecla, estarà marcat pel sol, tot i que hi haurà bandes de núvols alts i prims arreu i el vent de gregal, que bufarà moderat a la costa, pot aportar alguns núvols baixos passatgers al litoral. No s’esperen precipitacions, mentre que la tramuntana bufarà amb ganes al matí a l’Empordà, però anirà perdent pistonada a la tarda.

Temps plàcid i assolellat aquesta setmana
Temps plàcid i assolellat aquesta setmana | María José Piorno

 

Temperatures més baixes de dia i de nit

Pel que fa a les temperatures, baixaran una mica en conjunt, tant de dia com de nit, tot i que el descens de les diürnes pot ser més marcat a l’interior. En conjunt, la majoria de màximes se situaran entre els 24º i 29º, localment més baixes al Pirineu. Un ambient agradable i localment càlid en conjunt.

Si ens fixem en les mínimes, també baixaran més i la majoria de valors se situaran entre els 14º i 19º,  si bé seran més baixes a punts de l’interior i del Pirineu. Ambient fresc en general i, inclús, fred a zones de muntanya.

Sortida de sol al Delta de l'Ebre aquest diumenge
La calor es notarà a mitjans de setmana, especialment dimecres i dijous   | Agustí Descarrega

 

El temps continuarà força tranquil

De cara a la resta de la setmana, el temps sembla que es mantindrà força tranquil i amb pujades i baixades de les temperatures. Dimarts serà un dia plàcid, coincidint amb la festivitat de la Mercè a Barcelona, mentre que els següents dies, excepte el pas d’alguna cua de front desgastat, el sol dominarà amb alguns intervals de núvols. Els termòmetres pujaran clarament entre dimarts i dimecres amb ambient calorós de dia, però tornaran a baixar a partir de dijous.

També et pot interessar...