Les alertes per fortes tempestes s'estenen per l'àrea de Barcelona

Moltes comarques de Barcelona i Girona tenen avisos activats en un divendres de menys calor a la meitat nord i temperatures molt altes a Tarragona

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

ACTUALITZACIÓ: 24/8/18 | 10.20h

La previsió per aquest divendres segueix marcant que, al llarg de la tarda i vespre, poden caure xàfecs i tempestes entre les comarques de Barcelona i Girona, així com al Pirineu. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha estès les alertes per possibles fortes tempestes per avui. 

A més de les comarques que ja hi havia en alerta ahir entre l'interior de Girona i el nord de Barcelona, ara el SMC ha activat també avisos al Barcelonès i al Vallès Occidental, així com al Baix Empordà i el Moianès. Serà sobretot al vespre quan poden arribar alguns xàfecs intensos en aquests punts de l'àrea metropolitana de Barcelona. 

Mapa d'avisos actualitzats per aquest divendres
Mapa d'avisos actualitzats per aquest divendres | Meteocat

 

A la resta, el sol dominarà amb més claredat amb temperatures que baixaran a tota la meitat nord. L'excepció la trobarem a la Costa Daurada i al pla de Lleida, on el mestral bufarà reescalfat i farà disparar les temperatures amb màximes del voltant de 35º en aquesta zona, raó per la qual el SMC manté les alertes per temperatures màximes extremes al litoral tarragoní. El vent bufarà als dos extrems del país.

NOTÍCIA: 23/8/18 | 17.41h

El canvi de temps ja el tenim aquí. Després de les tempestes d’aquest dijous, que en algunes ocasiones han estat intenses, encara cauran ruixats entre les comarques de Barcelona, Girona i Pirineu, sobretot a la tarda i sense descartar-ne a altres punts de l’interior i del prelitoral. La notícia seran les temperatures, que comencen a baixar.

La nit tornarà a ser xafogosa a gran part del litoral, però les temperatures baixaran de dia a la meitat nord, amb la majoria de màximes entre els 26º i els 31º, més baixes inclús al Pirineu. L’excepció la trobarem a les comarques de Tarragona, on el mestral bufarà reescalfat i farà pujar de valent els termòmetres, amb màximes que es mouran entre els 31º i 36º, també al litoral, així com el pla de Lleida. 

Pel que fa a l’estat del cel, al matí farà força sol amb algunes bandes de núvols alts i prims, però a partir de migdia i durant la tarda, les nuvolades seran freqüents al Pirineu, Girona, Barcelona i punts de l’interior, on s’esperen alguns xàfecs i tempestes, localment intensos.

El vent de mestral bufarà al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre sobretot al matí, mentre que la tramuntana manxarà amb ganes durant tot el dia a l’Empordà. 

El temps serà diferents segons on ens trobem de Catalunya
El temps serà diferents segons on ens trobem de Catalunya | Natàlia Torrent

 

Alerta per calor i tempestes

Degut a que la temperatura es dispararà de forma transitòria a les comarques de Tarragona, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per calor a les comarques costaneres del Tarragonès, Baix Camp, Baix Ebre i Montsià. Al litoral i prelitoral tarragoní es poden voltar els 35º, valors poc habituals a prop del mar.

A més, el SMC ha activat una alerta per possibles fortes tempestes de tarda a les comarques del Vallès Oriental, la Selva, Gironès, pla de l’Estany, Osona, Garrotxa i Ripollès.

Mapa d'avisos per aquest divendres
Mapa d'avisos per aquest divendres | Meteocat

 

Cap de setmana de setembre

Les temperatures baixaran amb ganes de cara al dissabte, amb la majoria de màximes per sota dels 30º, tot i que a punts de Tarragona i Lleida encara es poden superar lleugerament. La baixada serà molt marcada a Barcelona, Girona i Pirineu, amb fins a entre 7 i 9 graus menys en alguns punts. Un ambient més de setembre que d’agost que vindrà acompanyat d’alguns xàfecs encara dissabte i vent als dos extrems del país.


Comentaris

envia el comentari