Dissabte de calor moderada i sol, amb pocs canvis de cara el diumenge

El cap de setmana es presentarà molt assolellat, sobretot dissabte. El diumenge serà força similar, tot i que hi haurà alguns núvols més. Calor moderada fins diumenge

Mapa de la previsió per aquest dissabte
Mapa de la previsió per aquest dissabte | CATALUNYA MÉTEO

La jornada de dissabte es presentarà plàcida, el sol continuarà sent el protagonista arreu amb unes temperatures que seran més altes. Tan sols a la tarda, es formaran alguns núvols diürns al Pirineu i al Prepirineu, que deixaran el cel poc o puntualment mig ennuvolat, i és possible que, al sector oriental de la serralada, descarregui algun ruixat local i curt. Per altra banda, a la costa, el vent serà feble i el mar estarà encalmat, sent condicions fantàstiques per a gaudir d’un dia de platja.

La calor serà moderada a tot Catalunya, amb valors més elevats a l’interior, però sense arribar a temperatures molt elevades. De fet, l’ambient serà suportable, amb uns termòmetres que oscil·laran entre els 30º i 35º a l’interior, i entre els 28º i 32º a la costa, amb xafogor també força a ratlla. Les temperatures més altes es concentraran cap a les comarques interiors de Girona, a la Catalunya Central, a Ponent i Vall de l’Ebre.

A la nit també farà un pèl més de calor, però amb unes temperatures mínimes que es mantindran agradables, amb valors que quedaran entre els 19º i 23º al litoral, mentre que a l’interior es mouran entre els 15º i 19º, i fins i tot, seran puntualment fresques a les valls del Pirineu i del Prepirineu.

Sortida de sol Delta
Diumenge amb sol i calor, i alguns núvols baixos matiners | Pili Rius

 

Pocs canvis durant el diumenge

La jornada del diumenge serà força semblant al dissabte, seguirà predominant l’ambient assolellat, tot i que hi haurà més núvols alts i prims, que puntualment podran deixar el cel una mica enteranyinat. També hi haurà alguns núvols baixos a la costa a primeres hores del matí i al final del dia.

Durant les hores centrals es formaran núvols diürns a punts de muntanya, sobretot al Pirineu i al Prepirineu, on no es descarta que s’escapi alguna precipitació a la tarda. La temperatura es mourà poc, sent molt similar al dissabte, amb calor moderada i xafogor també a ratlla.   

Inici de setmana més mogut

La setmana que ve es presentarà una mica més inestable, tot provocat per una pertorbació que se situarà al Golf de Cadis, i que entre dimarts i dimecres s’anirà desplaçant cap a l’est provocant un temps més insegur i menys calorós a Catalunya.

tempesta
Canvi de temps, sobretot, entre dimarts i dimecres | Pixabay

 

De moment, dilluns el temps es presentarà força tranquil, amb més núvols arreu, i algunes nuvolades al Pirineu que podran deixar algun ruixat poc important durant la tarda. Ara bé, entre dimarts i dimecres, la pertorbació portarà un canvi de temps més marcat. Els ruixats i les tempestes podran estendre’s a més punts de Catalunya, afectant tant en àrees del Pirineu i del Prepirineu, com a la costa.

El descens dels termòmetres també serà notícia, i és que a partir de dilluns ja començaran a anar cap avall. Tot i això, serà a partir de dimarts i dimecres quan es notarà més el descens, amb una refrescada generalitzada, que tornarà a deixar la temperatura per sota de la mitjana per l’època de l’any.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari