Segueix l’ambient primaveral però baixen les temperatures diumenge

Les temperatures baixaran una mica respecte dissabte i hi haurà molts intervals de núvols de nit que durant el dia es dissiparan a pràcticament tot arreu amb el sol com a clar dominador

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

L’anticicló, el temps tranquil i l’ambient primaveral continuaran amb nosaltres aquest diumenge, però hi haurà alguns petits canvis a tenir en compte. De nit hi haurà força nuvolositat arreu que no portarà més conseqüències, mentre que de dia dominarà el sol. A més, les temperatures màximes quedaran més curtes que no pas dissabte.

Pel que fa a l’estat del cel, a partir de dissabte al vespre i nit entrarà un flux de vents marítims que faran augmentar els núvols baixos i les boires al litoral i prelitoral, especialment a la Costa Brava. La nuvolositat s’estendrà a més punts de Catalunya al llarg de la matinada amb un cel mig ennuvolat, però de dia tot plegat anirà clarament a la baixa i a partir del matí el sol dominarà en general. 

Tan sols quedaran alguns núvols baixos poc importants a punts del prelitoral i Prepirineu, així com a zones puntuals de l’interior. A més, creuaran algunes bandes de núvols alts i prims que tan sols decoraran el cel.

Sortida de sol al Delta de l'Ebre
El sol continuarà dominant aquest diumenge | Agustí Descarrega

 

Temperatures una mica més baixes però molt agradables

Si ens fixem en les temperatures, les màximes baixaran una mica aquest diumenge amb la majoria de valors entre els 15º i 20º, sense descartar que, de forma puntual, en alguna zona es superi lleugerament aquesta xifra com ja ha passat dissabte. Tot i això, l’ambient seguirà sent molt agradable i primaveral per l’època. 

Les mínimes seran semblants o un pel més altes amb glaçades molt escasses, sobretot per la presència de núvols i algunes boires nocturnes. Tan sols glaçarà a valls del Pirineu i de forma local en alguns punts de l’interior, sobretot del nord-oest de Catalunya. Temperatures positives de nit a gran part del territori.

L’anticicló continua la propera setmana

Pel que fa a la propera setmana, el temps continuarà molt tranquil marcat per l’anticicló. Les temperatures encara podrien pujar més a mitjans de setmana amb un ambient clarament atípic per l’època. Haurem d’esperar als primers dies de març per veure alguns canvis en forma de ruixats, tot i que aquest extrem encara queda lluny.


Comentaris

envia el comentari