Clara millora del temps aquest diumenge a tot Catalunya

Aquest 24 de novembre, el fort temporal de vent anirà a la baixa i tan sols es mantindrà als dos extrems del territori. Sol en conjunt amb bandes de núvols

El temps millora clarament diumenge
El temps millora clarament diumenge | Arxiu

El temps millorarà clarament aquest diumenge després d’unes últimes hores molt mogudes amb pluges generals, neu al Pirineu i sobretot un fort temporal de vent a tota la meitat sud de Catalunya i a l’Empordà que ja ha deixat ràfegues de més de 120 km/h amb moltes incidències, especialment al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. Les ventades encara manxaran fort de matinada, però al llarg del dia aniran a la baixa i acabaran restringides als dos extrems del territori. Força sol en conjunt i temperatures cap amunt. 

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Alerta encara per vent fort

Pel que fa a les ventades, de matinada i primeres hores del matí encara podem tenir ràfegues fortes o molt fortes de mestral al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, així com de tramuntana a l’Empordà, mentre que el vent encara es deixarà sentir al sud de les comarques de Barcelona i Lleida.

No es descarta encara que se superin de nit els 100 km/h en alguna zona, mentre que molts punts podran assolir amb facilitat els 80 km/h. No obstant, al llarg del dia la ventada afluixarà clarament i quedarà restringida a la tarda a l’Ebre i Alt Empordà. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activades algunes alertes en aquest sentit fins a mig matí:

Mapa d'avisos per fort vent diumenge
Mapa d'avisos per fort vent diumenge | METEOCAT

Força sol i temperatures amunt

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt, si bé creuaran algunes bandes de núvols alts i prims per tot arreu i a la tarda creixeran nuvolades a zones de muntanya de la meitat nord sense més conseqüències. L’excepció serà la cara nord del Pirineu, on encara hi nevarà intermitentment a partir de 1.000 metres, sobretot al matí.

Pel que fa a les temperatures, la matinada de diumenge serà més freda i caldrà abrigar-se a primera hora, però no glaçarà fora del Pirineu pràcticament. En canvi, les màximes tiraran clarament cap amunt amb molts valors entre 12º i 17º, sense descartar algun 18º al litoral i prelitoral sud.

Calma i poc fred la propera setmana

De cara a la següent setmana, no es veuen noves pluges a la vista, si bé creuaran bandes de fronts molt desgastats provinents de l’Atlàntic. Les temperatures podran pujar encara més amb ambient, inclús, poc de tardor durant els migdies de la majoria dels dies. A finals de setmana podrien arribar alguns canvis.


Comentaris

envia el comentari