Vent i calor atípica en un dimecres de sol arreu

La tramuntana i el mestral bufaran amb ganes als dos extrems del país, les boires es reduiran a l’interior i les temperatures màximes superaran els 25º a molts punts

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

El temps sembla que vulgui tornar de forma transitòria a l’estiu aquests propers dies. I és que el dimecres estarà marcat per l’entrada del vent als dos extrems del país que també es deixarà sentir a moltes altres comarques i que farà disparar els termòmetres pel damunt dels 25º en alguns punts. 

De fet, s’espera una jornada assolellada arreu amb vent de mestral i tramuntana que bufarà amb ganes durant gran part del dia a les Terres de l’Ebre, sud del Camp de Tarragona i a l’Empordà. Al nord de l’Alt Empordà, la tramuntanada pot ser especialment intensa amb cops molt forts de forma puntual. De fet, això farà que el mar estigui molt alterat en aquest punt, on, segons un avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es poden assolir onades de 2,5 metres d’altura. 

Un vent que a la resta del territori bufarà entre fluix i moderat de component oest, cosa que farà disparar les temperatures. Aquesta ventada també ajudarà a que les boires es dissipin a gran part de l’interior, tot i que encara en quedaran algunes, sobretot al nord de Ponent, que marxaran ràpidament al llarg del matí.  

El sol dominarà arreu aquest dimecres
El sol dominarà arreu aquest dimecres | Àngel Galán

 

Temperatures càlides poc habituals per l’època

Sens dubte, les temperatures seran una de les notícies del dia a nivell meteorològic. El vent que bufarà aquest dimecres farà disparar més els termòmetres i en alguns punts del prelitoral, com ara a Girona ciutat, es poden assolir els 27º de màxima, amb un migdia de màniga curta. En general, la majoria de valors es mouran entre els 22º i els 27º, tret de zones de l’interior. 

Pel que fa a les temperatures mínimes, podran pujar una mica, si bé tornarà a fer fred a l’interior, on la majoria es mouran al voltant dels 10º o per sota. Al prelitoral també caldrà jaqueta amb valors entre els 8 i els 13º, mentre que a punts de la costa encara es poden superar lleugerament els 15º, especialment a les zones urbanes.

Propers dies tranquils a l’espera de canvis importants

De cara a les properes jornades, seguirem amb la tònica de sol, temperatures molt agradables i boires a l’interior dijous i divendres. No obstant, de cara al cap de setmana es va confirmant el canvi important de temps que ens portarà algunes pluges i neu a cotes baixes del Pirineu, però sobretot una baixada molt important de les temperatures.


Comentaris

envia el comentari