Els xàfecs poden caure a moltes comarques aquest dijous

Última tongada de pluges aquest dijous abans de l’arribada de l’anticicló

L’arribada d’un front atlàntic portarà precipitacions febles a moltes comarques al matí, però les més destacables seran a la cara sud del Pirineu. A la tarda cauran alguns ruixats

El dimecres ha estat un dia de cel molt canviant en què ha plogut feblement a Ponent i punts de l’interior, però ha precipitat més al Pirineu de Lleida on s’han superat els 20 l/m² en alguns punts amb ventades i nevades a cotes mitjanes. Després de tot plegat, el temps no dona treva i aquest dijous tornarem a repetir precipitacions a moltes comarques. Els xàfecs cauran al matí a molts punts, si bé la tarda serà força més tranquil·la però amb algunes tempestes.

  • També et pot interessar: Calamarsada sorpresa aquest dimecres al matí a Barcelona amb mànega marina

El cel estarà força carregat de nit i al matí en general, quan arribaran precipitacions febles per Ponent que poden caure a qualsevol punt, si bé les zones més probables seran el centre de Catalunya, Lleida i Pirineu, podent ploure també a l’àrea de Barcelona i al Camp de Tarragona. Zones de l’Ebre i Girona quedaran més al marge d’aquesta situació, tot i que no és impossible que hi plogui una mica també. 

El vent del sud també serà el protagonista arreu, si bé pot bufar fort als cims del Pirineu on es poden rondar o superar els 80 km/h, tal i com indica l’alerta del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC):

Mapa d'avisos per vent per aquest dijous
Mapa d'avisos per vent per aquest dijous | METEOCAT

 

La cara sud del Pirineu, especialment a la part de Lleida, és on més plourà i es poden acumular fins a 60 o 70 l/m² en tot l’episodi de forma puntual. La cota de neu es mourà entre els 1.500 i 1.800 metres i es poden acumular més de 30 centímetres de neu nova. A la resta, les precipitacions seran poc importants i passatgeres, ja que circularan a gran velocitat. Són possibles algunes tempesta. A partir del migdia, tot plegat serà història i les clarianes seran les protagonistes, però creixeran nuvolades a zones de muntanya que deixaran alguns xàfecs o tempestes a l’interior i al Pirineu.

Els xàfecs poden caure a moltes comarques aquest dijous
Els xàfecs poden caure a moltes comarques aquest dijous | Arnald Pons

 

Temperatures més altes

Pel que fa a les temperatures, pujaran més en general a causa del vent del sud i la majoria de màximes es mouran entre els 18º i 23º, si bé a la Catalunya Central es situaran entre els 15º i 20º i seran clarament més baixes al Pirineu, amb entre 8º i 13º. De nit farà molt poc fred amb entre 10º i 15º al litoral, de 8º a 13º al prelitoral, entre 6º i 11º a l’interior i de 5º a 10º al Pirineu.

Arriba l’anticicló pel cap de setmana

Aquest serà l’últim front que ens afectarà els últims dies després d’una Setmana Santa i Sant Jordi de temps molt mogut. A partir de divendres, l’anticicló s’instal·la al damunt nostre i farà que el cap de setmana i l’inici de la propera setmana siguin molt estables amb sol i temperatures que pujaran.