Dissabte poc estiuenc amb alguns xàfecs i vent

Les temperatures baixaran de valent amb valors poc habituals per l'època. De matinada encara pot caure algun ruixat fort a la costa amb mestral i tramuntana als dos extrems del país

L’inici del cap setmana estarà marcat per la clara baixada de les temperatures que ens portarà un ambient de setembre dissabte, pràcticament de finals d’estiu, sobretot a les comarques de Barcelona, Girona i nord de Lleida,  on els termòmetres es mouran entre els 24º i els 29º, més baixes al Pirineu i interior de Girona. A la resta es podran rondar o superar els 30º, però també es notarà lleugerament la refrescada. 

Pel que fa a l’estat del cel, seguirem amb intervals de núvols i alguns xàfecs entre Barcelona i Girona, així com a punts del Pirineu. Un dia rúfol que, sumat a la baixada dels termòmetres, donarà una sensació de tardor a moltes comarques de la zona. De matinada, encara poden caure algunes tempestes locals però fortes entre el sud de la Costa Brava i el litoral i prelitoral de Barcelona.  A més, si precipita als cims del Pirineu pot ser en forma de  neu a partir d'uns 3.000 metres

A la resta, més sol amb tan sols el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims. El vent de tramuntana també bufarà amb ganes a l’Empordà durant tot el dia, mentre que el mestral també manxarà fins a primera hora de la tarda a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona. 

L'ambient serà poc estiuenc aquest dissabte
L'ambient serà poc estiuenc aquest dissabte | Roger Pinart

 

Alertes per tempestes fortes de matinada

Pel que fa a les possibles tempestes i ruixats de matinada a prop de la costa, seran dispersos i puntuals, però localment poden deixar alguns patacs d’aigua, principalment a la costa de Barcelona.

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per possibles fortes tempestes de nit i fins a primera hora d’aquest dissabte a les comarques del Barcelonès, els dos Vallesos, el Garraf, Maresme, Baix Llobregat i la Selva.

Mapa d'avisos per la matinada de dissabte
Mapa d'avisos per la matinada de dissabte | Meteocat

 

Diumenge molt mes tranquil

De cara a diumenge, encara quedaran alguns intervals de núvols i alguna gotellada al matí a prop de la costa o a la meitat nord, però la tendència serà que el temps millori amb més sol que s’acabarà imposant a gran part del país i les temperatures es començaran a recuperar una mica, a l’espera que a l’inici de la propera setmana es normalitzin.