Dissabte poc estiuenc amb alguns xàfecs i vent

Les temperatures baixaran de valent amb valors poc habituals per l'època. De matinada encara pot caure algun ruixat fort a la costa amb mestral i tramuntana als dos extrems del país

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

L’inici del cap setmana estarà marcat per la clara baixada de les temperatures que ens portarà un ambient de setembre dissabte, pràcticament de finals d’estiu, sobretot a les comarques de Barcelona, Girona i nord de Lleida, on els termòmetres es mouran entre els 24º i els 29º, més baixes al Pirineu i interior de Girona. A la resta es podran rondar o superar els 30º, però també es notarà lleugerament la refrescada. 

Pel que fa a l’estat del cel, seguirem amb intervals de núvols i alguns xàfecs entre Barcelona i Girona, així com a punts del Pirineu. Un dia rúfol que, sumat a la baixada dels termòmetres, donarà una sensació de tardor a moltes comarques de la zona. De matinada, encara poden caure algunes tempestes locals però fortes entre el sud de la Costa Brava i el litoral i prelitoral de Barcelona. A més, si precipita als cims del Pirineu pot ser en forma de neu a partir d'uns 3.000 metres

A la resta, més sol amb tan sols el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims. El vent de tramuntana també bufarà amb ganes a l’Empordà durant tot el dia, mentre que el mestral també manxarà fins a primera hora de la tarda a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona. 

L'ambient serà poc estiuenc aquest dissabte
L'ambient serà poc estiuenc aquest dissabte | Roger Pinart

 

Alertes per tempestes fortes de matinada

Pel que fa a les possibles tempestes i ruixats de matinada a prop de la costa, seran dispersos i puntuals, però localment poden deixar alguns patacs d’aigua, principalment a la costa de Barcelona.

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per possibles fortes tempestes de nit i fins a primera hora d’aquest dissabte a les comarques del Barcelonès, els dos Vallesos, el Garraf, Maresme, Baix Llobregat i la Selva.

Mapa d'avisos per la matinada de dissabte
Mapa d'avisos per la matinada de dissabte | Meteocat

 

Diumenge molt mes tranquil

De cara a diumenge, encara quedaran alguns intervals de núvols i alguna gotellada al matí a prop de la costa o a la meitat nord, però la tendència serà que el temps millori amb més sol que s’acabarà imposant a gran part del país i les temperatures es començaran a recuperar una mica, a l’espera que a l’inici de la propera setmana es normalitzin.  


Comentaris

envia el comentari