La calor primaveral tornarà amb ganes aquesta setmana

El sol i l’ambient suau seguiran dominant aquest dilluns però amb més fred de nit. Entre dimecres i dijous es poden fregar els 25º a molts punts de Catalunya

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

L’anticicló no vol abandonar-nos i, una setmana més, continuarà amb nosaltres força dies. La notícia tornaran a ser les temperatures, que pujaran de valent i es tornaran a fregar o a assolir els 25º a molts punts entre dimecres i dijous. De moment, aquest dilluns continuarem amb sol i ambient agradable al migdia, però farà una mica més de fred de nit.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar dominador de la jornada però de cara a la tarda arribaran algunes bandes de núvols alts i prims, especialment al nord de Catalunya. Tot plegat molt testimonial i no impedirà que la tarda continuï sent assolellada. A més, de bon matí hi haurà algunes boires matinals en fondalades interiors i algun núvols baix a prop de la costa que s’acabaran dissipant.

Sortida de sol a Verges aquest diumenge
El sol continuarà dominant arreu aquest dilluns | Àngel Galán

 

Més fred de nit però ambient agradable al migdia

Si ens fixem en les temperatures, seran més fredes de nit amb glaçades que guanyaran una mica de terreny a l’interior. Moltes mínimes es mouran entre els -2º i 3º en aquesta zona i també al prelitoral, mentre que a les valls del Pirineu es situaran entre els -5º i 0º i a la costa al voltant dels 4º i 9º.

Pel que fa a les màximes, es mantindran similars amb un ambient força agradable al migdia. La majoria es situaran entre els 14º i 19º, sense descartar algun 20º de forma puntual. No obstant, els termòmetres encara no pujaran tant com en dies enrere a l’espera d’un ascens marcat a mitjans de setmana.

Torna la calor primaveral a mitjans de setmana

Una nova massa d’aire força càlid arribarà a mitjans de setmana i farà pujar de nou les temperatures de valent a tot arreu. De fet, entre dimecres i dijous moltes màximes es mouran entre els 20º i 25º, un ambient clarament atípic per l’època i que pot tornar a fer batre alguns rècords en un mes de febrer, com ja va passar divendres. El sol dominarà durant tota la setmana.


Comentaris

envia el comentari