Segueix el sol i l’ambient molt agradable dijous a l’espera dels canvis

Tindrem un dia radiant pràcticament sense núvols i amb vent que anirà a la baixa als dos extrems de Catalunya. Es va confirmant la baixada forta de les temperatures de cara al cap de setmana

Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

El temps seguirà amb la monotonia dels últims dies aquest dijous després d'un dimecres en el que s'han assolit màximes properes als 30º al nord-est de Girona. El sol s’imposarà arreu i tindrem un dia radiant amb pràcticament sense núvols. Les temperatures baixaran tan sols una mica, però seguirà l’ambient molt agradable al centre de la jornada. Totes les mirades estan posades al cap de setmana, ja que es va confirmant la baixada molt brusca de les temperatures que ens portarà de forma directe a l’hivern.

De moment, aquest dijous, en el que vindrem d’una nit amb la lluna plena de l’octubre, farà sol però no es descarten, de nou, alguns núvols baixos o boires matinals a punts de l’interior, tot i que seran molt anecdòtics. A més, no es descarta algun núvol baix molt testimonial al sud de la Costa Brava i nord del Maresme. Pel que fa al vent, seguirà bufant amb ganes al matí a l’Empordà, Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, però tendirà a desaparèixer a partir del migdia i a la tarda. Seguirà la mala mar al nord de la Costa Brava.

Dijous radiant de nou a l'espera dels canvis
Dijous radiant de nou a l'espera dels canvis | MeteoMoià

 

Les temperatures segueixen sent atípiques per l’època

Pel que fa a les temperatures, seguiran molt atípiques per l’època amb un ambient força agradable o, localment, càlid a gran part del país. No obstant, les màximes baixaran una mica, i la majoria es mouran entre els 22º i els 26º, més baixes a zones de muntanya.

Si ens fixem amb les mínimes, pujaran lleugerament, si bé baixaran de forma clara al nord de l’Empordà i altres zones on el vent reescalfat les ha mantingut força altes la matinada anterior. Es mouran entre els 5º i els 10º a l’interior, entre els 7º i 12º al prelitoral i entre els 10º i els 15º a la costa, tot i que en alguns trams es poden superar aquestes xifres, sobretot en zones urbanes.

Canvi brusc de temps els propers dies

Els models meteorològics van confirmant el canvi brusc de temps de cara a les properes jornades amb l'arribada del fred polar de ple hivern. De moment, divendres aniran arribant moltes bandes de núvols alts i prims que es faran cada vegada més espessos. Serà dissabte quan el pas d’un front portarà xàfecs arreu i una baixada forta de les temperatures que també farà baixar la cota de neu, ubicant-la al voltant dels 1.000 o 900 metres diumenge, quan farà fred arreu. Un primer tast de l’hivern que s’allargarà uns quants dies. 


Comentaris

envia el comentari