Imatge de la sortida de sol de dimarts al Delta de l'Ebre

La calor d'estiu recula dimecres amb un petit canvi de temps

La refrescada farà que els termòmetres deixin enrere l’ambient de ple estiu de dimarts. Hi haurà més intervals de núvols amb alguns ruixats aïllats

L’ambient plenament d’estiu que hem tingut aquest dimarts, amb temperatures que han pujat sobtadament per l'entrada de vents de ponent i sud-oest reescalfats, té les hores comptades, ja que dimecres tornen a baixar de forma clara els termòmetres amb una lleu refrescada de l’ambient i l’arribada d’un petit canvi de temps que no comportarà moltes conseqüències.

Pel que fa a la baixada de les temperatures, l’entrada del vent del nord farà que el descens sigui marcat arreu, inclús de 5 o 6 graus en alguns punts del litoral i prelitoral. Passarem dels més de 30º a molts punts, inclús dels 34º a Vinebre o Benissanet (Ribera d'Ebre) assolits dimarts, a màximes d’entre ‘tan sols’ 23º i 28º, clarament més baixes al Pirineu, però potser fregant els 30º a la vall de l’Ebre pel mestral reescalfat.

De fet, el vent de mestral bufarà entre fluix i moderat tot el dia en aquesta àrea, mentre que al Delta de l’Ebre ho farà fins al migdia. En canvi, la tramuntana seguirà manxant durant tota la jornada a l’Empordà sense descartar algun cop fort. La nit tornarà a ser fresca arreu i, inclús, freda a zones enclotades de l’interior i del Pirineu.

Imatge de la sortida de sol de dimarts al Delta de l'Ebre
Imatge de la sortida de sol de dimarts al Delta de l'Ebre | Agustí Descarrega

 

Més intervals de núvols i alguns ruixats

Si ens fixem en el canvi de temps d’aquest dimecres, l’arribada d’una petita cua de front farà que hi hagi més intervals de núvols entre la nit de dimarts i tot el dimecres, especialment a punts del litoral i zones de muntanya.

D’aquesta manera, fins al matí poden caure algunes gotellades o ruixats febles i aïllats a prop de la costa, mentre que a la tarda poden aparèixer a qualsevol punt de muntanya de forma molt dispersa. A última hora podrien arribar algunes precipitacions poc importants al litoral de Barcelona. 

Temps força tranquil i poc tardorenc

De cara als propers dies, el temps serà força tranquil, si bé entre divendres i dissabte no es descarten alguns plugims o ruixats febles a punts de la costa de forma aïllada. Calma en conjunt amb temperatures que tornen a pujar amb un ambient poc tardorenc. Potser a mitjans de la setmana vinent els termòmetres es posaran al seu lloc.

També et pot interessar...