Força sol, menys ruixats de tarda i vent en algunes comarques divendres

El mestral bufarà amb ganes a les comarques de Tarragona, sud de Lleida i zones de l’Altiplà i Catalunya Central. Les tamborinades cauran al nord de Catalunya amb TºC amunt

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

El temps millora clarament aquest divendres després del front que ens ha passat dijous i que ha deixat xàfecs a molts punts de Catalunya, amb molta aigua i neu a la cara sud del Pirineu, on s’han superat els 70 centímetres de neu i els 100 l/m². En general, el dia previ al cap de setmana estarà marcat pel sol en conjunt però encara amb alguns ruixats de tarda menys extensos i intensos al nord del territori. Temperatures una mica més altes amb mestral bufant a diverses comarques.

El cel estarà en conjunt força assolellat amb pocs intervals de núvols, tot i algunes boires matinals a l’interior. A partir de migdia, però, creixeran nuvolades a punts de muntanya i del nord-est que a la tarda deixaran xàfecs al Pirineu, Prepirineu, nord de la Catalunya Central i interior de Girona amb alguna tempesta. En conjunt, ruixats menys importants que els de dijous.

Pel que fa al vent, bufarà el mestral a les comarques de Tarragona, sud de Lleida i de Barcelona, Altiplà i Catalunya Central. No es descarta que alguna ràfega sigui intensa, sobretot a punts elevats.

Posta de sol dimecres al Delta de l'Ebre
El sol dominarà a gran part de Catalunya aquest divendres | Pili Rius

 

Temperatures més altes divendres

Si ens fixem en les temperatures, pujaran una mica més en general gràcies a que el sol lluirà amb més ganes que no pas dijous. En conjunt, la majoria de màximes es mouran entre els 18º i 23º, si bé al Prepirineu i a l’interior es situaran entre els 15º i 20º. Al Pirineu, els termòmetres pujaran amb més ganes i es mouran entre els 13º i 18º.

De nit farà més fred, ja que el vent del sud desapareixerà i no hi haurà gaire nuvolositat, a diferència de l’anterior matinada. Mínimes entre els 8º i 13º al litoral, de 5º a 10º al prelitoral i entre 2º i 7º a l’interior.

Temps tranquil el cap de setmana però amb alguns núvols

Pel que fa a la previsió del cap de setmana, el temps serà forçà tranquil però hi haurà alguns núvols. Dissabte, els intervals de núvols els trobarem al Pirineu i nord-est, mentre que diumenge aquesta nuvolositat es concentrarà a les comarques de Barcelona i Girona a causa de l’entrada de vent marítim, sense descartar algun plugim molt aïllat. Temperatures més baixes en aquestes zones i vent als dos extrems de Catalunya dissabte.


Comentaris

envia el comentari