Sortida de sol al Delta de l'Ebre aquest dilluns

Comencen a pujar de forma clara les temperatures aquest dimarts

Alguns valors superaran amb facilitat els 20º amb un ambient plenament primaveral al migdia. La nit tornarà a ser freda amb glaçades a l’interior i el sol dominarà arreu

L’anticicló continua inamovible i aquest dimarts encara ens portarà un ambient més primaveral, ja que les temperatures màximes començaran a pujar de nou d’una forma clara. Molts termòmetres poden rondar o superar amb facilitat els 20º al migdia, mentre que el sol serà el clar protagonista arreu.

Pel que fa a l’estat del cel, tot i que l’ambient assolellat dominarà a tot Catalunya, hi haurà algunes excepcions a primera hora del matí que no comportaran més conseqüències. Com ja ha passat dilluns, ens llevarem amb algunes boires o núvols baixos matinals arran de costa i en fondalades interiors que es dissiparan ràpidament. La visibilitat serà una mica dolenta a causa de la calitja i la contaminació estancada, especialment a l’àrea de Barcelona.

Sortida de sol al Delta de l'Ebre aquest dilluns
El sol i les temperatures atípiques per l'època continuaran dimarts | Magda Bustos

 

Temperatures clarament cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, pujaran de forma clara aquest dimarts al migdia amb un ascens que, localment, pot ser de fins a 3 o 4 graus. En general, la majoria de màximes es mouran entre els 18º i 23º, deixant un ambient plenament primaveral i molt agradable al centre del dia.

No obstant, de nit continuarem amb valors més aviat hivernals, ja que a gran part de l’interior i en algunes zones del prelitoral hi tornarà a glaçar amb entre -3º i 2º de mínima, més baixes inclús a les valls del Pirineu. Temperatures positives a tota la costa.

La calor primaveral toca sostre dimecres

Les temperatures continuaran escalant graus de cara a dimecres, quan tocaran sostre. Serà llavors quan gran part de Catalunya es situï entre els 20º i 25º  amb un ambient atípicament primaveral i, inclús, càlid al centre del dia. L’Arribada d’una massa d’aire força càlid farà que dimecres tinguem un dia gens normal per trobar-nos a finals de febrer.

La resta de la setmana farà sol però els termòmetres començaran a baixar de forma progressiva, tot i que es mantindrà l’ambient agradable i suau al migdia. La pluja no arribarà fins la setmana que ve, tot i que no està clar si ens acabaran afectant de ple les pertorbacions.