El sol i la calor es mantindran dimarts amb alguns canvis a la vista

La inestabilitat augmentarà a partir de dimecres i arribaria al seu màxim dijous amb ruixats que podrien aparèixer a diverses comarques

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

El temps es mantindrà sense grans canvis aquest dimarts amb ambient de ple estiu. El sol i la calor continuaran sent els protagonistes una nova jornada amb temperatures que seran similars a les d’aquest dilluns i nuvolades de tarda a punts de muntanya que, a tot estirar, deixaran algun ruixat molt aïllat al Pirineu.  

Tan sols hi haurà alguns intervals de núvols baixos en trams del litoral i prelitoral, principalment entre Tarragona i sud de Barcelona, i també a comarques interiors, tot i que la tendència serà a que vagin a menys.

No obstant, sembla que aquests dies monòtons tenen les hores comptades, ja que a partir de dimecres augmentarà la inestabilitat. Un embossament d’aire fred situat a l’oest de la península ibèrica ens començarà afectar i farà augmentar els ruixats de tarda a més zones, especialment dijous. 

Calor normal de ple estiu

El sol tornarà a dominar aquest dimarts amb pocs núvols en general
El sol tornarà a dominar aquest dimarts amb pocs núvols en general | Xavi Cabo

 

Les temperatures no experimentaran grans canvis i seguirem amb aquest ambient càlid normal per l’època. La majoria de màximes es mouran entre els 27º i els 32º en general, si bé seran més altes a l’interior de les Terres de l’Ebre i a Ponent, on es poden tornar a assolir localment els 35º. 

Pel que fa a la xafogor, es mantindrà a prop de la costa. El problema és que a les nits les temperatures ja comencen a situar-se pel damunt dels 20º a gran part del litoral, especialment en grans zones urbanes, i això fa que des de fa uns dies es dormi una mica malament ja en alguns punts. Una situació que encara tindrem aquestes properes nits.

Propers dies de temps més mogut

De cara a les properes jornades, sembla que ens arribarà més aire fred en alçada i això farà que la inestabilitat augmenti. Dimecres ja cauran xàfecs de tarda més enllà del Pirineu, mentre que dijous es preveu el dia més mogut amb ruixats i tempestes a diverses comarques. Ho anirem seguint.


Comentaris

envia el comentari