Clara millora del temps però la inestabilitat no desapareix del tot

El sol s’imposarà en general però a la tarda cauran nous xàfecs més dispersos a punts de Barcelona i del prelitoral. Les temperatures pujaran més i el vent bufarà en algunes comarques

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

El temps millora clarament aquest diumenge però la inestabilitat no acaba de desaparèixer del tot. Dissabte ha estat un dia de ressaca de l'episodi de pluges de divendres i també han caigut nous xàfecs de tarda a diversos punts que han deixat entre 1 i 5 l/m² a punts del Vallès, Barcelonès, Maresme, Priorat, Ebre o punts de Lleida. Ruixats irregulars típicament primaverals, amb alguna tempesta més intensa a Ponent. L’últim dia del cap de setmana s’imposarà el sol a gran part del territori amb temperatures cap amunt, però de nou a la tarda cauran alguns ruixats més dispersos. 

En aquest sentit, les nuvolades creixeran amb ganes a partir del migdia a punts de muntanya de la Catalunya Central i del prelitoral, on cauran alguns xàfecs, sense descartar alguna tempesta puntual. Aquests ruixats poden arribar a la mateixa costa de Barcelona i al nord de la Costa Daurada al llarg de la tarda. En aquests sectors, la nuvolositat es farà més present a la tarda, mentre que al matí encara hi haurà núvols baixos a trams del litoral i boires en fondalades interiors. Independentment, seguiran les precipitacions a la cara nord del Pirineu amb neu a 2.200 metres.

Pel que fa al vent, el mestral bufarà de matinada i fins a primera hora a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona, però es mantindrà a punts com ara la Terra Alta. La tramuntana manxarà durant tota la jornada a la Costa Brava, però també es deixarà sentir en alguns moments a la resta de comarques gironines.

El sol s'imposarà a més comarques aquest diumenge
El sol s'imposarà a més comarques aquest diumenge | Agustí Descarrega

 

Temperatures cap amunt però més fred de nit

Si ens fixem en les temperatures, de dia pujaran amb més contundència que no pas les darreres jornades i recuperarem valors més normals per l’època amb calor en algunes zones. La majoria de màximes es mouran entre els 21º i 26º, però a Ponent i a l’interior de l’Ebre es poden assolir els 28º. Al Pirineu es quedaran entre 19º i 24º.

Pel que fa a les mínimes, baixaran clarament i farà més fred arreu. Valors nocturns entre els 9º i 14º a la costa, de 7º a 12º al prelitoral, entre 5º i 10º tan sols a l’interior i de 2º a 7º al Pirineu i Prepirineu. Haurem d’agafar la jaqueta per sortir a primera hora de casa. 

Dilluns més estable sense fer net

De cara a dilluns, la previsió indica que el sol dominarà en conjunt però, de nou, a la tarda creixeran nuvolades a la meitat nord amb alguns xàfecs al Pirineu i Prepirineu. Alhora arribaran bandes de núvols alts i prims a la tarda, mentre que les temperatures pujaran encara més amb molta bonança al migdia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari