Dijous amb boires, ressol i més fred

L’ambient serà calcat a la de les darreres jornades, es mantindran el cel mig ennuvolat de núvols alts i mitjans, alguns baixos al litoral, i el dia molt fred i gris a Lleida

Mapa de la previsió per aquest dijous
Mapa de la previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

L'anticicló dóna lloc a pocs canvis un dia més aquest dijous. Altra vegada les boires tornaran a ser extenses per tot el pla de Lleida, conca de Tremp, pla de Bages i Osona. Cap al migdia, un cop el sol agafi alçada, es dissiparan i donaran pas a clarianes assolellades que poden anar a més. Ara bé, a les terres de Ponent podran ser persistents amb un ambient molt fred tot el dia.

Com els últims dies, qui s’enfili a un cim podrà divisar el mar de núvols a les valls i depressions. Fora de l'ambient de la boira lluirà el sol, amb el permís dels núvols prims mitjans i alts, que enteranyinaran el sol. A la costa podran aparèixer al llarg de dia més bancs de núvols baixos.

Temperatures diürnes una mica més baixes

Aquest dijous es repetiran els mars de núvols i boires ben fotogènics a moltes valls i depresions catalanes
Aquest dijous es repetiran els mars de núvols i boires ben fotogènics a moltes valls i depresions catalanes | Enric Navarrete

 

Aquest dijous, les boires tornaran ser persistents a forces llocs del pla de Lleida. En aquesta zona les temperatures no superaran els 10 ºC. Hi segueix una tònica típica de l’hivern, de dies amb anticicló insistent i un gran contrast tèrmic entre les contrades més elevades i les de l’est de l’altiplà de la Segarra.

Així, a la resta del territori, les temperatures matinals baixaran un parell de graus més i el fred de primeres hores serà ben viu, amb glaçades a les valls del Pirineu i Prepirineu, encara que hores després el sol del migdia suavitzarà l'ambient, potser no tant com els últims dies. Esperem que les màximes es mouran entre els 14º i 16º a prop de la costa, entre els 9º i els 14º al Pirineu i interior català.

La previsió per la resta de la setmana

Els propers dies no hi haurà gaires variacions, els núvols baixos no seran tan freqüents però amb les mateixes boires fins dissabte. El divendres a la tarda poden recórrer al terç nord algunes nuvolades més gruixudes i escapar-se algunes volves de neu a la cara nord. Les temperatures progressivament segueixen baixant cap a un ambient plenament hivernal que és el que toca aquestes dates.

També et pot interessar: La Trini, la tonyina que torna cada any a la Costa Brava per Nadal


Comentaris

envia el comentari