Dimecres força tranquil amb més calor a l’espera de canvis a partir del vespre

Dijous tindrem el primer canvi de temps de l’estiu amb més ruixats que podran aparèixer a diverses comarques

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

El sol i la calor seguiran dominant durant gran part del dia a la majoria de comarques aquest dimecres. Tan sols hi tornaran a haver alguns núvols baixos matinals que s’acabaran dissipant a punts de l’interior i de la costa, sobretot entre Barcelona i Tarragona, tal i com ha passat avui. La calor s’accentuarà una mica més.

A partir de la tarda, hi haurà més xàfecs al Pirineu, Prepirineu i als Ports que poden arribar a més punts de les Terres de l’Ebre. Serà el preludi del canvi de temps que ens començarà a arribar al vespre i nit amb més núvols i alguns ruixats que aniran a més dijous.

Primer canvi de temps de l’estiu

Els núvols augmentaran aquest dimecres al vespre pel sud i l'oest
Els núvols augmentaran aquest dimecres al vespre pel sud i l'oest | Arxiu

 

L’arribada d’un embossament d’aire fred en alçada provinent de l’Atlàntic farà augmentar la inestabilitat entre dimecres a la nit i divendres a primera hora. Ja demà a la nit i la matinada de dijous augmentaran els núvols i es poden escapar ruixats poc importants o gotellades a molts punts del país.

El dia més complicat l’esperem dijous, sobretot a partir del migdia i la tarda, quan els ruixats i les tempestes agafaran embranzida i afectaran molts punts del Pirineu, Prepirineu, interior i prelitoral, sent més escassos a la costa. Localment poden ser intensos i anar acompanyats de calamarsa. 

Precisament, el canvi de temps coincideix amb l’epicentre o l’inici de les festes de la revetlla de Sant Pere a molts pobles i ciutats del país, raó per la qual els xàfecs podrien fer la guitza en algun moment o en més d’un acte. Ho anirem seguint ja que els mapes del temps encara poden canviar. 

Temperatures amunt

El sol dominarà a molts punts durant bona part d'aquest dimecres
El sol dominarà a molts punts durant bona part d'aquest dimecres | Àngel Galán

 

Pel que fa la calor, tot i el canvi de temps, la tendència serà que les temperatures vagin pujant els propers dies. Dimecres ja pujaran un parell de grausi es podran superar lleugerament els35º a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre de forma local. A la resta del país, màximes entre els 28º o els 33º.

Dijous els termòmetres es mantindran sense grans canvis amb xafogor marcada a la costa, mentre que a partir de divendres però sobretot el cap de setmana, les temperatures tocaran sostre amb valors de ple estiu. 


Comentaris

envia el comentari