La calor toca sostre aquest dimarts

Hi ha alertes activades per temperatures extremes, mentre que a molts punts de la costa es repetiran els núvols baixos i a la tarda arribaran canvis per Ponent

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Les temperatures pujaran encara més aquest dimarts i la calor tocarà sostre a gran part de Catalunya amb màximes que rondaran els 35º a molts punts de l’interior, raó per la qual s’han activat algunes alertes per temperatures extremes a punts de Girona. La xafogor també serà destacable a la costa, on la nit serà de mal dormir en alguns trams i hi bufarà el vent fort de garbí a la tarda, mentre que a la tarda arribaran alguns canvis per Ponent. 

Pel que fa a l’estat del cel, el matí serà assolellat en general, si bé hi tornaran a haver alguns intervals de núvols baixos abundants a punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona com ja ha passat dilluns. No obstant, durant la tarda arribaran més núvols per Ponent que s’aniran estenent per tot el país. 

De fet, esperem que arribin xàfecs a les comarques de Lleida, del Pirineu i de l’interior de Tarragona. Localment poden anar acompanyades de tempesta, mentre que, amb el pas de les hores, no es descarta que arribin alguns ruixats a la Costa Daurada i de l’interior principalment, tot i que seran de caràcter més feble.

La calor serà intensa aquest dimarts a tot el país
La calor serà intensa aquest dimarts a tot el país | Carles Illa

 

Alertes per calor extrema

La pujada de temperatures farà que la majoria de les màximes es situïn aquest dimarts entre els 29º i els 34º, si bé seran un pèl més baixes a punts del Pirineu i de la costa, on hi farà força xafogor. No obstant, a moltes zones de l’interior es podran assolir els 35º, mentre que a llocs con el prelitoral de Girona o Ponent es podran fregar puntualment els 37º. 

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per calor extrema aquest dimarts a les comarques gironines de l’Alt i el Baix Empordà, el Pla de l’Estany i el Gironès.

Mapa d'avisos per calor extrema aquest dimarts
Mapa d'avisos per calor extrema aquest dimarts | Meteocat

 

Propers dies

De cara a les pròximes jornades, dimecres sembla que tindrem més xàfecs de tarda a punts de l’interior i de muntanya, especialment de la meitat nord. Uns ruixats que es mantindrien fins a les portes del cap de setmana. Les temperatures recularan ja una mica dimecres, tot i que seguirà fent calor de ple estiu i xafogor, mentre que els següents dies baixaran encara més. 


Comentaris

envia el comentari