Núvols i sol diumenge a Olèrdola

Dimarts amb alguns canvis a l'espera de l'arribada de l'ambient d’estiu

Els intervals de núvols seran més freqüents, el vent bufarà fort al sud i a l’Empordà, les temperatures baixaran més i cauran nous xàfecs al nord-est. De cara al cap de setmana se superaran els 30º

Aquest dimarts el temps patirà alguns canvis que no seran molt importants. Els intervals de núvols seran freqüents a més comarques i les temperatures baixaran una mica, mentre que el vent de mestral i tramuntana bufarà amb ganes al sud de Catalunya i al nord de l’Empordà. A més, a la tarda cauran alguns xàfecs al nord-est. Tot plegat tindrà les hores comptades, ja que la segona part de la setmana vindrà marcada per l’arribada de l’ambient pràcticament estiuenc amb sol i calor. 

Pel que fa a l’estat del cel, al matí hi haurà força bandes de núvols alts i prims per tot arreu, mentre que els intervals de núvols seran presents durant tota la jornada entre Barcelona i Girona, on a la tarda es repetiran alguns xàfecs, localment amb tempesta i algun gra de calamarsa. No es descarta que algun ruixat arribi a la costa, mentre que les tamborinades poden aparèixer de forma més dispersa a altres punts del Pirineu, Prepirineu i prelitoral.

Núvols i sol diumenge a Olèrdola
Els intervals de núvols afectaran més comarques aquest dimarts | Fran Lorenzo

El vent serà una de les notícies meteorològiques del dia, ja que el mestral bufarà amb ganes a les Terres de l’Ebre i també es deixarà sentir al Camp de Tarragona i al sud de les comarques de Lleida, amb estones de ponent. El golf de Sant Jordi és on la ventada serà més forta. La tramuntana també serà molt intensa al nord de l’Alt Empordà. 

Temperatures cap avall de forma transitòria

Pel que fa a les temperatures, baixaran en general entre 2 i 4 graus  respecte a dilluns, dia marcat per la calor. El descens es notarà sobretot al nord-est de Catalunya, i tan sols es poden quedar similars o pujar més en zones afectades pel vent, ja que pot bufar reescalfat. La majoria de màximes es mouran entre els 19º i 24º, però entre 21º i 26º a Ponent i Ebre  i de 17º a 22º al Pirineu.

De nit pot baixar una mica el termòmetre, excepte als llocs amb vent, i allà on farà menys fresca serà al litoral i a la vall de l’Ebre, on les mínimes es mouran entre els 12º i 17º. A la resta, la majoria de valors nocturns es situaran entre els 6º i 11º, més baixes al Pirineu.

Cap a un ambient cada cop més estiuenc

De cara als propers dies, dimecres encara ens mantindrem amb una situació similar de restes de xàfecs de tarda i temperatures força similars, però a partir de llavors els termòmetres tiraran clarament cap amunt. El cap de setmana es presenta radiant i amb ambient pràcticament d’estiu amb moltes màximes superant els 30º a l’interior. 

També et pot interessar...