Divendres amb més calor i sol arreu

Les temperatures pujaran i en alguns punts de l’interior s’aproparan o es rondaran els 30º amb ambient pràcticament d’estiu

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Aquest divendres seguim amb la muntanya russa tèrmica dels últims dies. Després d’un dijous marcat per la nit especialment freda i un migdia molt agradable o càlid, divendres pugen més les temperatures amb calor que s’accentuarà i que farà enfilar els termòmetres fins els 30º en alguns punts de l’interior. No obstant, la nit tornarà a ser fresca o freda de plena tardor.

Tot plegat amb sol arreu tret d’algunes bandes de núvols alts i prims que seran més freqüents per Ponent i la zona de l’Ebre, així com núvols baixos puntuals o boires al matí a prop de la costa i en fondalades interiors que s’acabaran desfent. Una situació molt plàcida que no tindrà res a veure amb el ‘Medicane’, l’huracà mediterrani que afectarà aquest divendres Sicília i Grècia.

Estiuet de finals de setembre

Després d’uns dies de calor moderada, les temperatures tornaran a pujar amb ganes entre divendres i dissabte. Moltes màximes es mouran entre els 24º i els 29º, mentre que en alguns punts de l’interior, especialment de Ponent, interior de les Terres de l’Ebre i prelitoral de Girona es poden assolir els 30º o 31º amb ambient estiuenc.

El sol i l'ambient càlid seran els protagonistes d'aquest divendres
El sol i l'ambient càlid seran els protagonistes d'aquest divendres | Roger Pinart

 

De fet, la marinada bufarà reescalfada al nord-est, cosa que farà disparar els termòmetres en aquella zona. De cara a la nit, seguirà el fred a l’interior i la fresca arreu, tot i que les temperatures nocturnes també pujaran una mica. Moltes mínimes entre els 10º i 15º, més baixes a punts de l’interior i de muntanya i més altes a la costa.

A l’espera d’un nou canvi de temps

Pel que fa a la previsió del cap de setmana, aquest ambient càlid es mantindrà dissabte però diumenge ja baixaran una mica les temperatures. A partir de dilluns i durant els primers dies de la propera setmana, els termòmetres baixaran clarament amb valors de tardor o inclús més baixos de l’habitual i apareixeran alguns xàfecs.


Comentaris

envia el comentari