Segueixen els núvols baixos costaners i més xàfecs de tarda al nord dilluns

La nuvolositat serà més abundant entre Barcelona, Girona i molts punts de la costa amb ambient fresc i alguns plugims. Més sol i calor al migdia a l’Ebre i Ponent

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

El temps seguirà bastant rúfol a diverses comarques catalanes aquest dilluns després d’un diumenge marcat pels intervals de núvols baixos costaners. Aquesta nuvolositat serà especialment present entre Barcelona, Girona i molts punts de la costa. A més, els xàfecs de tarda aniran a més al nord de Catalunya, mentre que a la resta hi haurà pocs canvis.

Els intervals de núvols deixaran el cel mig ennuvolat o, a estones, tapat a la costa i prelitoral de Barcelona i Girona, així com al nord de la Costa Daurada, però també a la majoria de comarques interiors barcelonines i gironines. En aquestes àrees, són possibles alguns plugims amb ambient fresc, tal i com ja ha passat diumenge.

A partir del migdia, creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran alguns ruixats, localment amb tempesta, al Pirineu i Prepirineu, així com en alguna zona interior de Girona i extrem nord de la Catalunya Central.

En canvi, el sol dominarà amb més ganes a Ponent i a les Terres de l’Ebre on, tot i que baixaran una mica les temperatures, hi seguirà l’ambient més aviat suau o càlidal migdia amb sensació plenament primaveral.

Els núvols baixos continuaran presents a moltes comarques
Els núvols baixos continuaran presents a moltes comarques | MeteoMoià

 

Temperatures sense grans canvis o un pel més baixes

Pel que fa a les temperatures, es mantindran força semblants en general, si bé tendiran a baixar a zones interiors i de les Terres de l’Ebre, on aquest cap de setmana s’han rondat els 25º amb ambient càlid. En general, la majoria de màximes es situaran entre els 16º i 21º amb fresca a les zones amb núvols. Allà on domini més el sol, els termòmetres es mouran entre els 19º i 24º. 

Les mínimes tampoc experimentaran grans canvis o seran més altes als punts amb núvols, amb fred moderat. La majoria de valors es mouran entre els 8º i 13º al litoral, de 5º a 10º al prelitoral, entre 3º i 8º a l’interior i de 0º a 5º a l’interior, puntualment per sota.

Setmana amb temps poc mogut

De cara al temps de la resta de la setmana, sembla que els núvols baixos costaners continuaran amb nosaltres també dimarts, així com els xàfecs de tarda al nord de Catalunya. El dimecres 1 de maig, festiu per a molta gent, seria força estable. La segona meitat de la setmana podria estar marcada per unes temperatures força càlides i alguns xàfecs primaverals.


Comentaris

envia el comentari