S'estenen les alertes per fortes tempestes a més comarques aquesta tarda

El temps estarà més mogut amb un descens generalitzat de les temperatures menys al sud de Tarragona on pujaran una mica més

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

ACTUALITZACIÓ: 29/08/18 | 10.30

Aquesta tarda s'espera que els ruixats i les tempestes siguin més extensos a la demarcació de Tarragona i Lleida. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha estès a més comarques l'alerta per intensos ruixats i tempestes al Pirineu de Lleida i al prelitoral i litoral de Tarragona. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Inuncat.

En concret, les alertes han passat de situar-se a la Catalunya Central i interior de Girona i Barcelona a afectar pràcticament tot el país. Les úniques comarques que queden fora dels avisos de color groc són l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Maresme, el Barcelonès, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Segrià, la Vall d'Aran, les Garrigues i el Pla d'Urgell.

Mapa d'avisos per intensitat de pluja i tempestes a Catalunya aquest dimecres
Mapa d'avisos per intensitat de pluja i tempestes a Catalunya aquest dimecres | Meteocat

 

Aquest matí hi ha una pausa seca, a molts punts de Catalunya domina el sol i els núvols d'evolució, que durant la tarda s'estendran al Pirineu i l'interior de Catalunya i descarregaran força intensos, tempestes i alguna pedregada. Al vespre poden arribar a la mateixa línia de la costa, especialment entre el litoral de Barcelona i la Costa Daurada

Demà tornarem a tenir alguns xàfecs al nord-est però el temps s'espera més assolellat i les temperatures baixaran fins al cap de setmana.

NOTÍCIA: 28/08/18 | 17.30

Després d'un dimarts amb alguns xàfecs principalment per les comarques de Tarragona i Lleida, la jornada de dimecres estarà marcada per un canvi de temps que ens acompanyarà fins al cap de setmana. La situació canvia durant aquesta propera matinada de dimecres amb el pas d’un front de ruixats i alguna tempesta que afectarà el Pirineu occidental i àrees veïnes.

Al llarg del dia es reproduiran més ruixats en zones de muntanya i guanyaran terreny cap a les comarques del prelitoral. S’esperen temperatures més frenades respecte al dimarts, excepte al sud de Tarragona i el pla de Lleida.

Aquest dimecres augmentarà el risc de xàfecs i tempestes a tota Catalunya
Aquest dimecres augmentarà el risc de xàfecs i tempestes a tota Catalunya | Marçal Berga

 

Xàfecs i tempestes irregulars a tot el territori

La nova borrasca taparà el cel des de la matinada a bona part del país i a partir de mig matí els núvols minvaran, però alhora creixeran nuvolades a punts de muntanya amb tendència a cobrir altres indrets del territori. Si bé al matí hauran desaparegut els ruixats del nord, a partir del migdia es preveuen xàfecs intermitents a qualsevol punt de Catalunya, més probables al Pirineu i Prepirineu i les zones de muntanya del nord-est. 

Alguns models indiquen que al llarg del vespre de dimecres les precipitacions arribaran amb intensitat al prelitoral i litoral de Barcelona i Tarragona. La distribució dels ruixats serà irregular però s’esperen ruixats forts, acompanyats de tempesta i alguna calamarsada.

Molta calor a l’Ebre i avisos per fortes tempestes

Pel que fa a les temperatures, l’ambient serà suau o fins i tot una mica càlid durant la matinada però a les comarques de Girona la màxima baixarà força respecte al dimarts, a les comarques centrals del litoral i de les depressions internes no hi haurà gaires canvis o un descens lleuger, i l’excepció estarà a la vall de l’Ebre i el pla de Lleida on pujaran respecte dimarts fins a valors de 35º o superiors.

Bufarà vent de tramuntana a l'Alt Empordà, sobretot al final del dia, entre fluixa i moderada, amb algun cop fort al nord del sector.

Mapa d'avisos per intensitat de pluja i tempestes a Catalunya aquest dimecres
Mapa d'avisos per intensitat de pluja i tempestes a Catalunya aquest dimecres | Meteocat

 

Atenció amb les tempestes de la tarda de dimecres i la calor forta a les Terres de l’Ebre. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l’alerta groga per intensitat de pluja a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, la Selva, el Moianès, el Bages, el Berguedà, el Solsonès, l’Anoia, la Segarra, les Garrigues, l’Urgell, la Conca de Barberà, l’Alt Camp, l’Alt Penedès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat.

La previsió pels pròxims dies

De cara a la segona meitat de la setmana el temps es manté insegur. Sembla que el dijous millora la previsió meteorològica amb sol i algun ruixat al Pirineu de Girona, però el divendres empitjoraria el temps amb pluges més generals a tota la meitat est. Les temperatures seran clarament més baixes i continuarà bufant la tramuntana.


Comentaris

envia el comentari