IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Continua el temps contrastat entre les terres emboirades i les assolellades aquest dissabte

Les temperatures segueixen davallant un dia més cap a valors típics de l’hivern i les bandes de núvols prims desapareixeran però no ho faran les boires que seguiran a Lleida

Mapa de la previsió per aquest dissabte
Mapa de la previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 
Anem acostant-nos als últims dies de l'any amb poques novetats pel que fa al temps, ja que es manté el ferm anticicló sobre els nostres caps. Aquest matí de dissabte hi haurà boires i núvols baixos a Ponent i altres sectors de la Catalunya Central. Com aquests darrers dies, les boires seran persistents a Ponent per setè dia consecutiu i a bona part de la depressió central.

També mantindrem els núvols baixos durant el dia en alguns trams de la costa, entre el nord del litoral central i el sud de la Costa Brava. Les boires seran ploraneres i deixaran un dia més un ambient molt humit i carrers molls a punts de la depressió Central, en especial a Ponent i durant la matinada.

Temperatures baixes però al migdia seran suaus amb un bon sol

Cims amb cel clar i les fondalades altra vegada emboirades a molts punts aquest dissabte
Cims amb cel clar i les fondalades altra vegada emboirades a molts punts aquest dissabte | Emili Vilamala

 

Matí fred, fins i tot amb temperatures una mica més baixes i al migdia les màximes també els costarà de pujar. Les màximes més suaus entre 10 i 15º prop de la costa, la llum del sol avança per la tarda des de Sant Esteve a pas de llebre. Un altre cop termòmetres molt frenats a Ponent, per sota els 7º, on persistirà la boira.

Les glaçades es concentraran a les valls pirinenques i al prelitoral nord, i es manté la inversió tèrmica tan temuda a les estacions d’esquí, que impedeix la producció de neu artificial. Fins i tot, faria menys fred a les cotes elevades.

Destaquem que bufarà una mica de tramuntana i mestral als extrems del país. A partir de la tarda, el vent de tramuntana s'estendrà cap al sud de la costa Brava i al nord de la Central.

Sense canvis els pròxims dies

Temps sense grans canvis el diumenge i temperatures semblants o una mica més altes. Bufarà el gregal al litoral amb algun cop moderat. Es presenta un Cap d’Any molt plàcid, emboirat al centre i oeste del país i molt assolellat a la resta. Els models no indiquen pluges a casa nostra a mitjà termini.

També et pot interessar: El canvi climàtic posa en perill la població de rens de l’Àrtic


Comentaris

envia el comentari