Marxen les tempestes i torna el sol aquest divendres

Aquesta nit hi haurà lluna plena i demà la calor afluixarà tan sols una mica a l’espera d’un cap de setmana plenament estiuenc

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Les tempestes d’aquest dijous han caigut amb força i han deixat quantitats destacables a molts punts del país, principalment de l’interior. Aquest canvi de temps, però, serà vist i no vist ja que aquest divendres tornarà el sol i desapareixeran les precipitacions, tret d’algun ruixat poc important de tarda al Pirineu. 

No obstant, el sol es combinarà a primera hora amb restes d’alguns núvols baixos, sobretot en fondalades interiors i a la costa, i d’algunes bandes de núvols alts i prims que creuaran tot el país, especialment a la meitat sud i durant la primera meitat del dia. Localment, el cel pot quedar enterbolit.

Tot plegat amb unes temperatures que seran un pèl més baixes, tant les mínimes com les màximes, però seguirà fent calor arreu i xafogor a la costa. Els ruixats de tarda seran febles i s’esperen principalment a punts del Pirineu de Lleida.

El sol tornarà a dominar a gran part del país
El sol tornarà a dominar a gran part del país | Arxiu

 

Nit de dijous a divendres amb lluna plena

Aquesta propera nit de dijous a divendres tindrem la lluna plena del mes de juny. No obstant, la presència de força núvols arreu del país farà que sigui difícil veure-la durant les primeres hores que estigui al cel. Al llarg de la matinada aniran marxant els núvols i la podrem gaudir. La propera lluna plena serà el 27 de juliol i coincidirà amb un eclipsi total del satèl·lit. 

Aquesta nit tindrem la lluna plena de juny
Aquesta nit tindrem la lluna plena de juny | Arxiu

 

Temperatures una mica més baixes

Els termòmetres baixaran de forma transitòria aquest divendres, tot i que notarem poc el canvi perquè el descens serà, com a màxim, de dos graus. On més es notarà la baixada serà al Pirineu. A més, la sensació de xafogor seguirà ben present a prop de la costa. 

En conjunt, les temperatures màximes es mouran entre els 27º i els 32º en general, si bé pujaran més a Ponent i a les Terres de l’Ebre.  A prop de la costa no s’assoliran els 30º i la nit continuarà sent càlida.

Més calor pel cap de setmana

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

La previsió del temps pel cap de setmana ens indica que el sol serà l’amo i senyor a tot el país. Tan sols hi haurà alguns intervals de núvols baixos en trams de la costa, sobretot a primera i última hora, així com nuvolades de tarda al Pirineu que, a tot estirar, deixaran algun ruixat aïllat. 

La calor s’incrementarà una mica més cada dia i la majoria de màximes es mouran entre els 30º i els 35º a l’interior i prelitoral, superant-se aquesta xifra a Ponent i a la vall de l’Ebre. A la costa no es descarta arribar o superar lleugerament els 30º de forma puntual amb xafogor intensa.


Comentaris

envia el comentari