El vent i l’ambient d’hivern seran els protagonistes del dilluns

Les temperatures no remunten i tindrem un ambient de fred atípic arreu. Els xàfecs encara cauran al matí al nord-est i la ventada de mestral i tramuntana serà intensa

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

L’ambient de ple hivern ha vingut per quedar-se uns quants dies amb nosaltres. Després d’un diumenge marcat per les temperatures molt baixes per l’època, pluges i neu a cotes relativament baixes per trobar-nos en plena tardor, aquest dilluns el protagonisme serà pel vent, que bufarà amb ganes a moltes comarques, i les temperatures, que es mantindran molt baixes.  

Pel que fa a l’estat del cel, fins a migdia encara hi haurà força núvols a la meitat nord amb algunes precipitacions febles entre Barcelona i Girona que aniran desapareixent amb una cota de neu de 1.000 metres. A Lleida i Tarragona hi haurà un ambient més assolellat que s’anirà imposant a més zones amb el pas de les hores. Independentment, hi haurà nevades a la tarda a la cara nord del Pirineu.

Les temperatures seguiran molt frenades amb un ambient plenament hivernal. Les màximes es mouran entre els 9º i els 14º al litoral i prelitoral, si bé es mantindran entre els 5º i els 10º a l’interior i a punts de muntanya, amb una sensació de fred accentuada pel vent a molts punts. De nit glaçarà al Pirineu i Prepirineu, sense descartar-ho a punts de l’interior.

El vent serà el protagonista del dilluns
El vent serà el protagonista del dilluns | Arnald Pons

 

Alerta per fort vent a Tarragona

Aquest dilluns, el vent de mestral i de tramuntana seguirà bufant amb moltes ganes a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre amb cops forts, però també es deixarà sentir al Camp de Tarragona, Ponent, centre de Catalunya i àrea de Barcelona amb un ambient de ple hivern.

Una ventada que accentuarà la sensació de fred i que ha obligat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a activar diverses alertes a Tarragona. L’avís és de color taronja a la Terra Alta, Montsià i Baix Ebre i de color groc a la resta de comarques tarragonines. En aquestes zones, es preveu que hi pugui haver ràfegues de vent de 90 km/h o més. També hi ha una alerta per mala mar a la Costa Brava, on hi poden haver onades de fins a 2,5 metres d’altura.

Mapa d'avisos per aquest dilluns
Mapa d'avisos per aquest dilluns | Meteocat

 

Repàs de les nevades del cap de setmana

Aquest cap de setmana ha nevat força i, sobretot diumenge, la neu ha seguit caient al Pirineu i també ha aparegut als Ports, a les Terres de l’Ebre. A més, la nevada també ha deixat ben enfarinades les cotes altes del Montseny. La part més activa de les nevades ha tingut lloc entre dissabte i diumenge al matí, i aquests són els gruixos més destacats registrats fins el matí de diumenge:

Mapa dels gruixos de neu registrats al Pirineu fins el matí de diumenge
Mapa dels gruixos de neu registrats al Pirineu fins el matí de diumenge | Meteocat

 

El fred hivernal es manté però té els dies comptats

L’ambient hivernal es mantindrà encara ben bé fins la Castanyada. Tot i que els termòmetres aniran remuntant, es mantindran per sota de la mitjana normal per l’època i tocaran sostre la matinada de dilluns a dimarts, quan hi haurà glaçades a l’interior.

Sembla que a partir del dia 1 o 2 de novembre les temperatures pujaran de forma clara i, inclús, tindríem valors més elevats del que tocaria durant la segona part de la setmana. Pel que fa a les precipitacions, entre dimarts i dimecres ens creuarà un front que portarà aigua arreu. 


Comentaris

envia el comentari